Dotykové vypínače

Rád by som sa informoval, či má niekto skúsenosti s dotykovými vypínačmi na stenu (ako náhrada za klasický vypínač). V zahraničí sa už bežne používajú, aj na Slovensku som našiel niekoľko zaujímavých obchodov, len by ma pred kúpou zaujímal aj názor niekoho, kto ich reálne používa. Zaujímali by ma značky LIVOLO a MAKEGOOD, ktoré sú zatiaľ favoritmi v mojom výbere. Uvítam však aj tip na inú značku, pokiaľ máte dobré skúsenosti. Ďakujem.
Odpovedať
ja mam vyse 15 rokov dotykovy od firmy OTF a mozem len doporucit..akurat ked mas mokre ruky je s tym sranda..je to na dialkove a aj to stmieva..
Odpovedať
hmmm ... hladam ten OTF, ale nejako sa mi nedari zohnat info :-(
Odpovedať
Je to fajn vynalez,len kup take co ti vo vypnutom stave nebudu bzucat,lebo napr.pri spani ta z toho porazi :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tak som si minulý rok kúpil na skúšku dotykový vypínač LIVOLO aj MAKEGOOD. LIVOLO vypínač mám namontovaný v kúpeľni, kde som usúdil, že dochádza k najčastejšiemu zapínaniu svetla. MAKEGOOD je so stmievaním na WC :-D . Už vyše roka bez problémov, bez bzučania. Nakoľko staviame dom, dáme LIVOLO do celého domu ... dizajnovo sú perfektné. Dajú sa doviesť z Číny s logom LIVOLO, alebo kúpiť aj na Slovensku bez loga v čistom čiernom/bielom dizajne https://www.google.sk/search?q=livolo...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@miroelektro Ahoj Mirko. Ty máš vypínače Livolo??? Nechápem ale prečo bzučia pri vypnutom stave???? Ja mám český výrobok asi 7rokov výr. Nová Paka a aj mne bzučí ale pri zapnutom stave.Je aj na senzor-aj na DO so starým diaľkovým z videoprehrávača. Spínač je riadený triakom nakoľko je aj stmievač a tým pádom aj trošku vrčí. Ale ako ho vypnem je kľud. Kupoval som ho ešte za 650Sk..čo je asi teraz okolo 23E. Aj teraz je v predaji ale trošku drahší. Mne sa veľmi páčia ale do kúpelni /čo ma čaká prerábka v máji-júni/ aj tak dám systém Enika. Vypínače / vysielače/ sú na 3V čiže absolútne bezpečné a môžem ich namontovať kde chcem a kedykoľvek zmeniť miesto. Pretože aj keď /hovorím za seba/ navrhnem vypínač v kúpelni tak príde k neskoršej zmene miesta /regál,skrinka a pod/ nakoľko poznáme svoje polovičky a dostane nápad a zmena poličiek a zariadenia je na svete. Takže u mňa je to otázka pár minút a bez veľkého stresu zámena miesta vypínača. Toľko k tomu.S pozdravom Michal
Odpovedať
@sonny6681 Prajem pekný deň. Prečítal som si Tvoj príspevok a ak chceš mám tiež jednu adresu na senzorové spínače,stmievače,časovače,termostaty na DO atď... Ja mám typ DR2-S ale v skutočnosti je to typ DR2-SD D označenie na diaľkové. Bez D je len senzorové... Sú aj iné ktoré sa zapínajú v neprítomnosti a tým imitujú akože pohyb v miestnosti aj keď nie ste doma. Pozri na Elektrobock.cz ale môžeš aj na Elektrobock.sk...Tu sa dozvieš viac.S pozdravom Michal. :-)
Odpovedať
@sonny6681 Zabudol som podotknúť že tento spínač-senzor je bez krytky, nakoľko som ho dal dole a fotil bez neho. Ďakujem
Odpovedať
@miroelektro - garantujeme, ze dotykove vypinace livolo nebzucia a pri spani nerusia. Tuto garanciu dokonca poskytneme aj na stmievace, ktore su omnoho viac nachylne na bzucanie pri roznych urovniach nastaveneho svetelneho vykonu. V pripade, ze by nami dodany dotykovy vypinac Livolo bzucal, alebo vydaval ine necakane a rusive zvuky, mate 100% garanciu vymenu za novy kus, alebo vratenie plnej sumy vyplatenej za vypinac / stmievac.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Namontoval som si na skusku do bytu Livolo ze ak budem spokojny tak ich pouzijem aj v dome. Nastastie som po polroku uzivania zistil ze sklo je hnusne od odtlackov prstov a teraz asi pred mesiacom mi strelila ziarovka vyrazilo istic a vypinac uz sa neprebral. Takze tieto modne vystrelky nechcem v dome ani vidiet.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@abobo Ak ste mali produkt riadne zakupeny, nie je dovod neuplatnit si reklamaciu. Nefunkcost vypinaca po tak kratkej dobe je urcite reklamovatelna. Odpalena ziarovka a vyhodeny istic by vypinac nemali poskodit, nakolko 99,99% energie ide cez zabudovane rele vo vypinaci tzn. nie je dovod, aby sa vypinac pokazil chybnou ziarovkou. Na druhej strane sa to uplne vylucit neda ... tzn. istejsie by bolo nechat to prezriet u dodavatela a urcite by Vam to v ramci zaruky vymenili/opravili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aj ja som na skusku kupil livolo. Ale bieda. Bzucia a nekvalita
Odpovedať
@igigi Garantujem ze Livolo vypinace nebzucia. Rad by som sa vsak na bzuciaci Livolo vypinac pozrel. Viete mi jeden poslat na analyzu? Postovne zaplatim ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@livolo_sk ja Vam nechcem kazit biznis, sak je to konecne rozhodnutie kazdeho pre co sa rozhodne, ale rozhodne viem ze "prasknutim" ziarovky doslo v dany okamih k zlikvidovaniu elektroniky vo vypinaci. ;-)
Odpovedať
My mame mesiac dotykove livolo, zatial funguju, su pekne , luxusne vyzeraju a daju smrnc v priestore, 8-) :-D ono je to stokrat krajsie ;ako obycajne.
Odpovedať
@livolo_sk V dotykovom vypínači je relé???? A triak tam je potom načo??? Ako funguje regulácia ak je tam relé??? Ak by tam bolo relé tak dot.spínač neodpáli... Ale pri triaku je to dosť možné a je to na 99,99% že je to skôr ako popisuješ výstup relé...Ak sa mýlim oprav ma.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katpox ...akurat musiš mať niekoho kto ich leští, lebo už ocapkané od odtlačkou to neni úplne ono... ;-)
Odpovedať
@katpox Sú pekné ale pre mňa nepraktické...Musí sa k nim ťahať kábel či chcem alebo nechcem..Ja mám na Do a som s nimi spokojný...Ako dizajnovo sú ozaj pekné...ale ako píšem neoslovili ma..ale kto chce nech si to namontuje... :-)
Odpovedať
@abobo ja ich lestim .som uz asi maniak z lestenia :)))))))))))aby neboli docapkane.
Odpovedať
@katpox ...keď dokončíš leštenie vypínačov dôjdi aj k nám, vyleštiť stenu na obývačke..materiál dodám :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
katpox... Ja sa takto obliekam, keď ide veľké upratovanie u nás.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@technik007 samozrejme ze v dotykovom vypínači je relé. Spína záťaž na výstupe, aby spínaný výkon nešiel cez elektroniku a tým je elektronika odolnejšia voči poruchám na inštalácii. Prikladám pár foto elektroniky ...
Odpovedať
@livolo_sk Aha, tak to je len spínač-nie stmievač...Ja som bol v tom, že je to aj stmievač... ;-)
Odpovedať
Stmievač Livolo samozrejme funguje na inom princípe. Tam nie je relé. Intenzitu osvetlenia reguluje elektronika. Stmievač môže byť náchylnejší na poruchy spôsobené skratom, ako všetky stmievače ... :-)
Odpovedať
@livolo_sk kludne mohlo to prtave rele zalepit, ved ma len 5A kontakt
Odpovedať
@livolo_sk Ja mám stmievač+DO z ČR a mám ho 11.rokov a žiadny problém...nie raz buchla žiarovka a stmievač prežil bez újmy na zdraví.. ;-) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
pppouzivam livolo a som spokojny
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?