Dotykové vypínače - Livolo

Profilova fotka
Ahojte, máte niekto skúsenosti s dotykovými vypínačmi zn. Livolo? Alebo s iným výrobcom kapacitných/dotykových vypínačov... Ďakujem :-) - na obrázku je dotykový vypínač Livolo C7
Odpovedať
1
2
7
Profilova fotka

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@adka13 zvazujem, ze by som isiel do nich. Kupili ste ich?
Odpovedať
Profilova fotka
@leader1234 ano, kupili sme si ich cez ebay priamo z Honhongu, lebo cena bola neporovnatelne lepsia ako u nas. Aj sme si jeden na skusku namontovali u rodicov a testujeme dvojvypinac. Ideme si ich v dome davat do obyvacky a kychyne, lebo jemnulinko svietia, ale je pravda, ze teraz ho mame v spalni a nevadi mi to jemne svietenie.
Odpovedať
@adka13 super, diky moc za odpoved. Najlepsia je realna skusenost... vsak na to tu na ms.sk vsetci chodime :-) Este sa opytam, ci vam nebzuci a ci mi mozte dat vediet dodavatela cez ten ebay a cenu. Inac my hladame take riesenie, aby sa dali stmievat diodove svetla v ubyvacke... ale taketo asi nemate, ci?
Odpovedať
@adka13 ....a este vas budem otravovat, ci by ste nebola taka dobra a nedala tu realnu fotku ako to vyzera nainstalovane na stene u vas, ako to vyzera v realite. Diky moc.
Odpovedať
Profilova fotka
@leader1234 Ahoj, nie je začo :) Samozrejme, treba si pomáhať :) Zapína sa veľmi jemnúčko ako dotykový mobil, iba taký klik, keď sa aj pozabudnem a "capnem" celou rukou po celom vypínači, zareaguje a zapnú sa obe alebo jedno svetlo, čiže netreba iba jeden prst. Stmievavé zatiaľ nemáme, ale možno aj tie budú. Všetky tieto informácie vám poskytnem, len až cez víkend, keď sa vráti manžel zo služobky (ebay), je to jeho parketa :) Má aj model zapájania.. Fotky mám a dokonca máme aj reálne video, ako reaguje vypínač - pošlite mi váš e-mail a prepošlem. Treba ešte jednu vec vedieť, že keď naň kliknem prstom/rukou, jemne cvakne, ale nie je to nič otravné, dôležité je, že permanentne nebzučí a je krásny :) V kuchyňo-obývačke ideme mať dokopy 8 vypínačov, tak sa teším na ten vzhľad..
Odpovedať
Profilova fotka
@adka13 dobrý den možem vas aj ja poprosit tie foto a video na mail?? matus.chmelan@gmail.com dakujem
Odpovedať
@adka13 mozem poprosit aj ja link odkial ste objednavali Livolo?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, neviem, či tu môžem dať priamo link, aby to nezrušili ako reklamu. Ale keď si dáš aliexpress a do vyhľadávania dáš "VL-C702-11" tak hneď ten prvý sme kupovali - ale teda aj iné varianty sme brali. To video nakoniec nemôžem poslať na mail, lebo je to veľký súbor. Ale na youtube je dobré video, ako ten vypínač funguje a je to presne tak - aj s mokrou rukou, s veľmi jemným dotykom prsta, ale aj celou dlaňou a svetlo sa zapne. Ak by si si chcel v zrozumiteľnej reči prečítať niečo o technológií a variantách Livolo vypínačov, tak si to pozri na webovej stránke touchswitch, tam sa dajú aj kúpiť, ale sú drahšie a aj tak sú vyrobené v Hongkongu. @matus797 @karol333 @leader1234
Odpovedať
Profilova fotka
hmm su krasne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adka13 ahoj mozes mi cez IP tiez poslat link odkial ste kupovali? dik
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo Ahoj, poslala som ip :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@wwwelektronitrask ako elektrikar musim suhlasit. Na efekt je to moderna vec ale pri vecsom mnozstve tych vypinacov zbytocny odber prudu v pohotovosti. Pokial vsak clovek nehladi na usporu tak do toho.
Odpovedať
@wwwelektronitrask Bez urazky prosim, ale ked si precitam "keď jeden má dajme tomu spotrebu na naprázdno...5 W,čo kľudne môže mať,tak pri ôsmich..." - no neviem, co si mam pomysliet. Ved toto je uz pomaly sirenie poplasnej spravy :-) Ten vypinac ma v necinnosti do 0,3W. Cize ak by som ich mal v dome 133ks, tak sa mozme bavit, ze "ze to akoby sme NON-STOP svietili v nejakej miestnosti 40 W žiarovkou a pritom nesvietime nikde.To je podľa mňa dosť."
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
5W je strasne vysoke cislo. Akym sposobom a cim to bolo merane? @wwwelektronitrask
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Uvadza sa spotreba do 0.1mW dost rozdiel.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Vypinac nema odber 5W ani omylom, ten pan len robi negativnu reklamu svojej firme, aspon vieme, odkial si NEOBJEDNAT elektrikara v Nitre :) Vypinac mam doma, meral som odber a skutocne ma 0.1 mA pri necinnosti. Spocitajme si kolko to stoji na rok, vykon sa vyrata podla P = U * I, cize 230V * 0.0001 A = 0.023 W, krat 24 hod a 365 dni, 0.023 * 24 * 365 = 201.48 W za rok, cize to je 0.20148 kW krat cena za kW 0.1392 = 0.03 EUR po zaokruhleni, cize prevadzka tohto vypinaca stoji 3 eurocenty za rok.
Odpovedať
Kupili sme na skusku a po 2 mesiacoch pouzivania viem ze chceme klasicke ... neda sa nahmatat po pamati ..
Odpovedať
Profilova fotka
@peterk2 - cim si meral ten odber 0.1mA, aj ked mas profi merak.
Odpovedať
Tieto vypínače ma zaujali. Ako dlho trvalo, kým príšli z toho aliexpress? Meisac? to by bolo ideálne, dlhšie čakať nemôžem
Odpovedať
ahoj nespytas sa muza ci nekupoval aj krizovy vypinac krizak cez ebay ja idem nakupovat tiez len neviem neako najst ten krizak ci nevie pomoct dik
Odpovedať
Prajem pekný deň. Podelím sa s Vami o spomínaný typ vypínačov Livolo. Veľmi som ich chcel aj ja ale som si to rozmyslel, nakoľko mi niečo na nich nevyhovovalo a ani teraz nevyhovuje....Vysvetlím prečo.. Sú miesta kde nemôžete vysekať drážky a otvor na osadenie krabice...múzeá,kostoly...No ale k veci. Pokiaľ to len chcete vymeniť do pôvodnej inštalácií tak niet pochýb..Ja som sa rozhodol pre inú alternatívu. Nemusíte sekať drážky-ťahať káble v stenách alebo prácne vysekávať otvory pre osadenie krabíc pod vypínač.Jedná sa o systém taký že prijímač ktorý umiestnite čo najbližšie svetlu ktoré potrebujete zapínať a pripojíte pôvodné káble nie k svetlu ale k prijímaču /musí tam byť stále napätie 230V/ spojiť kábel čo máte pod vypínačom a je hotové. Vypínač môžete prichytiť na stenu alebo jednoducho nalepiť kde Vám to vyhovuje. Pardón zabudol som na jednu vec. Nový vypínač/ vysielač/ je treba naprogramovať s prijímačom, čo je záležitosť asi 20sekúnd trvajúci úkon. Tým je všetko vybavené. Ďalej prijímač je na 2 kanále čo znamená že aj keď máte naťahaný len jeden prívod na svetlo a máte/ chcete ovládať 2 svetlá samostatne/ nie je problém.Vypínač/vysielač/ tak naprogramujete. Je napájaný batériou a to znamená že toto môžete použiť v kúpelni bez akéhokoľvek strachu s miestom vybratia vypínača. Proste ho dáte ---dodatočne tam---kam potrebujete...Trebárs aj pri sprch a viete ovládať osvetlenie nezávisle od iných svetiel.Spĺňa to 100% bezpečnosti.Keď už máte napr. znížený strop a svetlá sú na mieste a môže sa stať že urobíte chybu pri umiestnení vypínača a neskôr nedajbože zistíte že Vám tam presne zapadne nejaká polička a už je problém na svete. Pri tomto systéme sa to nestane.Dáte vypínač kde chcete a tiež počet koľkokoľvek chcete. Je to možné napr. v dlhých chodbách, schodišťové vypínače môžete zabudnúť pretože jeden vysielač umiestnite na vstupoch a ďaľšie na výstupoch. Dosah je garantujem 40m...Bývam na 7.poschodí a ako som bol vyniesť odpad tak šiel bez problémov ako aj z pivnice ktorá je ešte nižšie. Takže odpadajú alternatívy, krížové spínače ako aj krížové...Čiže spínače namontované na stene sú vysielače a prijímač je pri svetle. Mám to namontované v byte a som s tým veľmi spokojný. Vypínače LIVOLO môžu ísť do kúpelní ale len na "svoje"miesto nakoľko sú vodotesné ale musíte k nim pritiahnuť vodiče. Každý kto je trošku znalý z elektro vie že isté veci môže podľa normy ísť tam kde majú a smú. Priestor M,N,O.....s týmito vypínačmi /vysielačmi/ nemáte tento problém. Zásuvky tu neriešim. V spálni mám výrobok českej fabriky ktorý je na DO / použijete najstaršie DO čo máte od prehrávača ,satelitu,videa./ aby ste v prípade používania tohto spínača-stmievača neovlivnili funkciu TV a iných spotrebičov v spálni a v dome.To je všetko čo som chcel napísať k tejto téme.
Odpovedať
@adka13 Milá adka...Mám jeden typ /senzorového spínača-stmievača/ pre Vás, čo by Vám vyhovoval. Ak chcete zapínať senzorom /prstom/ dotykom nie je problém. Tak isto nie je problém ho ovládať aj starým DO z TV,videa a pod. Je to český výrobok a nie je problém ho zohnať. Teraz Vám presne nepoviem cenu ale iste sa bude pohybovať okolo ceny 25E...neviem to ale presne v tomto čase Vám pravdivo cenu napísať.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 - myslis vyrobcu elkoep? a samotny vypinac stoji okolo +-30e, ale ku nemu potrebujes este aktuator a to je dalsich 30e. Takze komplet set 60e. K umiestneniu do sprchy - RFWB20/40 urcite nie, ten vypinac ma IP20, navyse vlhkost nerobi kontaktom ani baterii dobre :) http://www.elkoep.com/fileadmin/produ... Mal som doma aj legrand zigbee, ale toto stoji 1/2 legrand-u a na rozdiel od legrandu funguje. 2-ja dodavatelia legrandu zaslali nefunkcny aktuator a este sa divili, ze ho vraciam :)
Odpovedať
@mgx Pozrel som si to ale nie to som mal na mysli. Toto je niečo ďaľšie na trhu. Čo som ja opisoval je výrobok ČR a ja ho mám doma viac než 6rokov. Pozri na foto. Prijímač nemám nafotený ale je rozmeru asi 8cmx14cm a hrúbka 3-4cm. Jedna súprava sólo vysielač /závisí od prevedenia a farby / tento je konkrétne za 640Kč- to je asi 23E. a k tomu je treba prijímač 2kanálový /nižší nie je/ a stojí okolo 35E. Viem že stojí spolu 58 E... Ale kde nemôžeš sekať a vŕtať /prívody k vypínačom/ tak je to ideálne. Je to možno drahé ale dnes čo je lacné?? Je to vec každého kto, koľko a kde chce investovať do tohto systému. Ale čo sa týka obsluhy a luxusu som volil toto. A ešte niečo. Máš natiahnuté káble na svetlo len jeden prívod a chceš mať 2 nezávislé zapínanie a vypínanie. Týmto sa to dá nakoľko je potrené prijímač dať ku svetlu a 1xprívod 230v /alebo je aj 24V/ a máš vyhraté. Sú tam 2 výstupy ktoré sú nezávislé. Takže keď spočítaš cenu drážok, kábel,neporiadok a montáž tak je to zhruba to isté...No a ako som napísal vysielač môžeš dať kde chceš.Ako Tebe vyhovuje. Napísal som toho viacej nech si každý zváži čo chce, komfort, rýchlosť a robotu...Ja to nepropagujem, písal som len moje skúsenosti s týmto systémom. Už robia aj nový systém na inej frekvencií s tým že to môžeš ovládať PC ako aj mobilom. No ale ja som priamo nemyslel do sprchy-ale mimo nej pretože si myslím že ak by som veľmi potreboval tak si dokúpim vodotesný DO a mám vyriešené ovládanie. To je k tej montáži vysielača do sprchy. S pozdravom Michal
Odpovedať
@adka13 - zaoberame sa velko- aj malo- obchodnym predajom dotykovych vypinacov Livolo uz niekolko rokov. Samozrejme dokazeme pochopit aj cenovu atraktivitu individualneho dovozu od predajcov na roznych domacich aj zahranicnych internetovych strankach. Rad by som upozornil na skutocnost, ze sluzby ktore ponuka oficialny importer (nech uz je to akykolvek tovar) zacinaju byt pre zakaznika zaujimave v pripade prveho problemu. Problemom nemusi byt len nefunkcny, alebo dokonca nedodany tovar. Medzi bezne problemy patri zle objednany tovar, chybajuci navod na pouzitie, resp. zapojenie az po nefunkcny tovar, ktory nie je kde reklamovat. Postovne do krajiny odosielatela casto presiahne hodnotu objednaneho tovaru = odosielatel je si vedomy toho, ze nech uz je akokolvek, ten tovar mu neposlete naspat a platbu Vam nevrati.
Odpovedať
@livolo_sk keď je problém s nedodaním tovaru, alebo neúplným či poškodeným atď ,treba založiť spor na PAYPAL-e a veci sa dajú do pohybu v prospech kupujúceho.Hovorím s osobnej skúsenosti. Cena bude vždy rozhodujúci faktor a ľudia pri úspore častokrát 50% oproti našim predajcom záruku oželejú
Odpovedať
1
2
7
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?