Cena elektrickej energie v rôznych častiach dňa

Cena elektrickej energie je rôzna v rôznych častiach dňa. Elektrinu je možné odoberať v nízkom tarife, alebo vo vysokom tarife. V nízkom tarife je elektrina lacnejšia, vo vysokom tarife je elektrina drahšia. Prepínanie tarifu sa deje buď automaticky hodinami umiestnenými v rozvodnej skrini, alebo sa tarif mení na diaľku zvyčajne prostredníctvom mobilných technológií. Je možné mať niečo také nastavené, alebo to takto bežne funguje a platí to pre všetkých? Od koľkej do koľkej sa zapína lacnejší tarif? Využíva to niekto v bežnej domácnosti? (napr. byty v BA)
Odpovedať
Preco prave kvoli sklovarnej doske? A odkial vies, ze to tak mas? My sa teraz chystame kupit byt v BA. Ako to zistim? O ktorej sa prepína denny a nocny prud? dik
Odpovedať
na tieto otazky ti odpovie tvoj dodav. elektriny (resp.distrib.)
Odpovedať
http://www.zse.sk/index.php?www=sp_de...
Odpovedať
@slimka Už nieje nočný, ale efektívny a zapína sa automaticky podľa zaťaženia siete v lokalite. Aj keď to má svoje výhody, treba sa naučiť používať tento systém, lebo niekedy mi to pripadá ako špekulácia dodávateľa, ktorý si týmto spôsobom vykrýva stratu zisku pri malom odbere zo siete. Preto treba dávať pozor, aby Vám nešli niektoré spotrebiče zbytočne. Napríklad cez víkendy popoludní.
Odpovedať
@slimka Lebo sklokeramická doska pracuje najlepšie v trojfázovom režime a ak máš prepínacie hodiny, tak môžeš variť na efektívny prúd a dosť ušetríš.
Odpovedať
Profilova fotka
Pockat,to akoze poviem detom,ze nedelny obed varime az vecer,ked bude lacnejsi prud :-D :-D Lacnejsi prud kvoli sklokeramike je zbytocnost.Spotreba je smiesna.Oplati sa vtedy,ked sa elektrinou vykuruje a aj to nie vzdy a v kazdom dome.Trebars ja mam plnenelektrifikovany dom a mam jednotarifu DD2.
Odpovedať
na nejaku sadzbu potrebujes splnit podmienky kurenie,bojler apod . v byte je to ties mozne ono jeto tak ,ze v oiplaku vyrovnas cenu
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?