Alarm a elektrika

Ahojte, ked ste robili rozvody elektriky na dome, uz ste presne vedeli aky budete mat alarm a podla toho ste na nho robili pripravu?
Odpovedať
Profilova fotka
káblová príprava na alarm je viac menej rovnaká na všetky druhy či už jablotron alebo paradox .......
Odpovedať
Zdravim . Musiš sa rozhodnut co ocakavas od svojho alarmu. Typ 1 : najcastejsi , klasicke pohybove snimace do kazdej izby ( zaistim strazenie ked nie som doma) 1 klavesnica pri vchodovych dverach Typ 2: pohybove snimace v kombinacii z magnetmi na vsetkych oknach aj vonkajsich dverach ( moznost zaistit dom aj na noc ked spim . Najcastejsi sposob vykradnutia . Moznost pripojenia aj garazu ked som doma alebo nie . Moznost pripojenia poziarneho hlasica k alarmu bud pri krbe alebo z kuchyne . Je to na tebe co chces . Mozem to to presne vysvetlit alebo navrhnut AK chces . S pozdravom miki79
Odpovedať
prekonzultuj si to s firmou, ktorá ti to príde realizovať ten zabezpečovací systém. Oni ti presne budú vedieť povedať akú prípravu na to potrebuješ. Stále je to lepšie, ako keby si mala po nejakom čase vysekávať všetky omietky, aby si tam natiahla nové vedenie. Neviem presne ale zdá sa mi že ešte existujú bezdrôtové alarmy.
Odpovedať
na alarm ty staci vypustit kabel cyky 3 j 1,5 s istenim 6A isticom.....
Odpovedať
Ja chapem, ze to nie je profi :) ale ja som si dal toto: http://www.nay.sk/evolve-sonix-gsm-al... a som celkom spokojny. Cenu som vybavil 137E.
Odpovedať
Profilova fotka
@miki79 mozem nezavisu kalkulaciu? Viac v IP.
Odpovedať
ja robim tiez elektroinstalacie aj alarmy. zacal som s Jablotron 100, starsie systemy velmi nepoznam. ale najlepsie ked sa robi zbernicovy system pokial este niesu omietky. ak sa budu davat bezdrotove prvky tak je to viac menej jedno. kable sa potom este tahaju k sirenam, ale len k urcitym modelom.Aj niektore bezdrotove mozu vyzadovat napajanie koli dobijaniu zalozneho akumulatora. ako tu bolo spomenute, tak tam kde bude ustredna treba priviest 3Jx1,5 cyky a v hlavnom rozvadzaci iba jeden istic k tomu. a bez navrhu alarmu natahat zbytocne ziadne kable, lebo aj tak nebude iste ze presne tam mozu byt kde ich nechate.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@macka10 Ahoj alarm mas uz vyriesený? Ak by si potrebovala poradit ohladne alarmov, aku znacku si vybrat a co ktory dokaze a nedokaze, mam znameho ktory montuje alarmy a vies sa s nim dohodnut aj na cene. Ak mas zaujem daj vediet .. pekny vecer
Odpovedať
existujú aj hybridné poplašné ústredne. Takže kabeláž natiahneš tam, kde predpokladaš umiestniť detektor, klávesnicu, sirénu a tak. Samozrejme všetko to ústí v ústredni. No a čo zabudneš, to pridáš ako bezdrôtové prvky. :-) Používame toto http://unisep.info/fly06.php .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?