Ako zosilním signál mobil. operátora?

Na chalupe mam slabý signál od Orange. Dom je v nížine a preto tam nič nechytám. Keď vyjdem na povalu signál je, ale dolu nie. Poradte nejaké jednoduché a lacné riešenie na zosilnenie, zvedenie tohto signálu. Ďakujem. Šulčina.
Odpovedať
Nie som si celkom isty ci sa toto da lacno poriesit .. je pravda ze ja mam skusenost len s vacsim riesenim - v praci pre fabriku 100x200m sme vo vnutri nainstalovali 3 zosilovace potiahnute zo strechy, ten isty problem na streche signal v pohode, plechova fabrika vo vnutri signal ziaden :) .. celkova investicia bola cca 15 tisic ... ale mozno su neake mensie tie zosilovace .. nam toto riesenie navrhol priamo t-mobile .. sice som Vam mooc nepomohol, ale tolko moja skusenost.
Odpovedať
Jednoduche riesenie nieje. Je moznost zohnat zosilnovac. Tie u nas predavane, certifikovane a normovane su drahe. Mozes skusit objednat z ciny, da sa najst aj v cene za 50 eur (len GSM 900), ale ich funkcnost a bezpecnost (ziarenie) je otazna. Co iny operator?
Odpovedať
Profilova fotka
Kamos v uk uz zopar takych instaloval. Kupil na amazon alebo ebay. Bol to daky booster. Vobec to nebolo drahe.
Odpovedať
Pico Repeater
Odpovedať
Potom už len starý mobil z externou anténou a namiesto anténky drôt až na povalu... Len ten mobil už nebude moc mobilný :-)
Odpovedať
Pred 10rokmi ked, mal niekto podobnu poziadavku tak som im predaval tento medzikus, ktory sa montoval pod nokia autodrziak na telefon a ktomu sa pripojila gsm antena. A ked mali tel. v tom drziaku tak signál bol dostatočný. No kedze to potrebujes do chalupy tak by to mohlo stacit no je to trochu neprakticke s tym aj telefonovat :D
Odpovedať
Profilova fotka
zosilnovace GSM signalu su u nas nelegalne - teleoff.gov.sk Uvádzanie zosilnovacov GSM, rušičiek GSM, GPS signálov, ako aj rušičiek iných signálov na trh, ich distribúcia, predaj a prevádzka sú v členských štátoch EÚ zakázané. Tieto zariadenia vzhľadom na ich princíp činnosti nespĺňajú požiadavky R&TTE smernice – smernica 1999/5/EC, ktorá je na území Slovenskej republiky implementovaná v podobe nariadenia vlády č. 443/2001 Z.z., ktorým sa ustanovujú podrobnosti o technických požiadavkách a postupoch posudzovania zhody na rádiové zariadenia a koncové telekomunikačné zariadenia. Za predaj takýchto zariadení môžu TÚ SR a Slovenská obchodná inšpekcia podľa zákona č. 264/1999 Z.z. o technických požiadavkách na výrobky a o posudzovaní zhody a doplnení niektorých zákonov uložiť ochranné opatrenie a uložiť pokutu až do výšky 165 969 EUR. TÚ SR podľa zákona o elektronických komunikáciách za prevádzku alebo distribúciu takýchto zariadení uloží pokutu až do výšky 232 357 EUR. Riesenie je zohnat si mobil s vystupom na externu antenu (minimalne vsetky starsie NOKIE to mali) a nainstalovat si doma ziskovu GSM antenu na strechu. http://www.gsm-repeater.sk/eshop/ante...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?