Prečo sa náš dospelý yorkshire bojí šťeniatka Cane Corso?

Máme trojročného yorkshira a pred tromi dňami sme si doniesli 6-týždňové šteniatko Cane Corso. Šteniatko sa chce hrať, ale náš yorkshire sa ho viditeľne bojí. Pritom sme čakali úplný opak. Neviete ako ich skamarátiť? Ako pomôcť yorkshirovi prekonať strach?
Odpovedať
Profilova fotka
asi ako keby ste sa opýtali, prečo sa drozd bojí sokola, veď je väčší. A Cane corso by som sa bál aj ja, a to som choval čuvača. Najskôr ste mali cane dať do koterca( klietky) a nechať staršieho predviesť, že je tam pánom, potom počkať kým si na seba zvyknú a až za tým ich pustiť dokopy. Teraz je ich vzťah už postavený a ukončený, pánom je corso.
Odpovedať
https://www.youtube.com/watch?v=fGLKG...
Odpovedať
Profilova fotka
úplne súhlasím s jan45. psy nerozmýšľajú ako ľudia. pánovi teritória ste tam hodili druhého psa, ktorý je živý a na, zvykaj si sám. uvidíte, ako sa to bude vyvíjať, možno sa yorkshire zmobilizuje, naberie odvahu. so vzniknutou situáciu vám ale neviem poradiť. v takých veciach sa už nevyznám. my keď sme s mojim cavalierom šli k otcovi, ktorý má vlčiaka a bastarda ako strážnych psov, tak sme so všetkými troma stáli pred domom (pred teritóriom) asi pol hodinu, kým si na seba nejako zvykli. potom otec musel viesť môjho psa na pozemok, oni si ho odominovali, dali mu najavo, čo bolo treba. bol to dosť hlúpy pes, ale ani raz im tam necikol, musela som ho venčiť mimo pozemku. otec si váži svojich psov a nemohol ich zavrieť do voliéry s tým, že môj by si tam pobehoval. a keby ich nechal pustených, môjho by roztrhali. treba takéto kroky prejednať dopredu s ľuďmi, čo boli vo výcviku so psom alebo rovno s lektormi.
Odpovedať
Hm, 6 tyzdnove Cane Corso - logicky bez PP, kedze chovka by nikdy take malicke stena nepustila z ruk. Myslim, ze vas cakaju este vacsie problemy ako vyklepany yorkshire. Dorazne odporucam sa dovzdelat vo veci vychovy psov, ked sa zle vychova 2kg pes, ma to diametralne iny dopad ako u plemena CC.
Odpovedať
tak to je sila, Cane Corso a yorkshire :-D Ten malý chápe svojím malý mozočkom, kto je šéf. Že ten malý čierny krásavec je ešte šteňa, ale už je asi 2x ťažší ako šír. A teda chápe, že príde čas, kedy si ho bude môcť dať namiesto obeda. @reptile v tom videu je to fakt dobrá dvojka :-D Som čakal, kedy mu omylom odhryzne hlavu :-D
Odpovedať
Kazdy starsi pes ma respekt pred stenatom my sme si k spicovi priniesli yorkshira ktoryy sa chcel hrat Ale ten spic sa nechcel vyhybal sa mu aj ukazal kto je pan v dome a nakoniec mal z neho take nervy ze sa mu zápalil zaludok a bol na diete.po case si na seba zvikli. U vas he to horsie ze cane corso bude aj ako 6 mesacne stena velky a hravy a york sa bude bat musite ustrazit ich spolocnu zabavu.
Odpovedať
6 tyzdnove stena... nemam slov... to vazne ste si ani tolko nenastudovali, ze socializacia vo svojej svorke je pre stena to najlepsie? idealny odber je tak 8-10tyzdnov... no hold, mnozitel uz musi krmit taketo stenata a ide to do penazi... je mi divne, ze ked sa ide kupit chladnicka, pracka, mobil, tak sa robi vacsi prieskum ako pri tak "obycajnej" kupe ako je zivy tvor - pes... pritiahnute za vlasy, ale bohuzial je to tak... na psa sa ludia pozeraju pri kupe horsie ako na veci... :-(
Odpovedať
tak teraz neviem, prečo sa čudujete.... samozrejme, že sa bojí... veď, york je malý (myslím vzrastom) a keď také veľké šteňa ho neustále "otravuje" a dobiedza, skáče na neho, tak sa nečudujte, že sa bojí... budte radi, ak ho nedopatrením nedoláme pri hre..... vytvoríte mu maximálny stres a ešte sa na neho aj budete hnevať, že sa s ním nechce hrať.... už vopred ho ( yorka ) ľutujem.... :-| príklad: predstavte si, ako by sa Vášmu 2 ročnému dieťaťu páčilo, ak by do neho stále drapkal a skákal po ňom 12 ročný chlapec... výsledok z toho celého bude, že budete mať mať vystresovaného a ustráchaného, prípadne neskôr rozkusnutého yorka, rozbesneného corso, ktorého budete musieť stále krotiť a nervy v kýbli... :-S :-D
Odpovedať
ak to neustriehnete hned na zaciatku bude to zle.ak si teraz nieste ista v com je problem broblem iba nastane.Uvedomtesi ze vy ste na spicke hierarchie potom je york a potom nejaky pes .ak nemate z vychovou psa nejake znalosti co zrejme nemate pri yorkovi si ludia myslia ze netreba to je omyl.a k nemu si kupite modne plemeno ktore teraz leti lebo sa vam paci a bude urcite strazit dom.velmi rychlo pochopi kdo tam je slaby v rodine a toto plemenoo je nato odbornik.potom sa rozlucte z yorkom ked canik dospeje.mate teraz cas nezanedbajte to zacnite chodit na vycvik kludne aj z takym malickym cvicit nebudete ale bude z ludmi so psami a postupne zacnete cvicit.je totazka povaha velky pes ak to nezvladnete mate problem.ak si nechate poradit budete sa mu venovat nemusite sa ani o yorka bat.nedovoli si naneho budete nadnim bude vediet ze preberat nejake postavenie nemoze nesmiete mu to dovolit .ja mam momentalne 6psov 3yorkov a 2nemeckych ovciakov a jednu krizenku viete si predstavit co by bolo ked by ma nebrali za vodcu smecky pozabijaju sa tu .a mna by dokusali pri bitkach.take tu vobec neriesim oni to vedia a je klud.ak sa to naucite aj vy budete mas super dvojku neberte ich ako ludi nedavajte im ludske vlastnosti naucte sa ich rec tela a predidete velkym problemom.budete okamzite vediet zasiahnut ked sa iba k niecomu schyluje.vezmite si situaciu canik vyrastie bude mat vonku kost prve co urobi zautoci po yorkovi popripade bude vrcat po vas ale ak budete mat super a prve postavenie toto nenastane ked mu poviete pust musi pustit aj ked by tam boli 3yorkovia
Odpovedať
mam yorka a macky nahana ale při hocom vatsom sa stahuje tiez je mi ho luto,ako sa citi,myslim ze ste ho ohrozili,bol doma a teraz? :-. :-. tazko vysvetlite 15rocnemu co ma robit a nie to 3rocnemu nememu tvorovi..
Odpovedať
cane corzo mu neubliži tomu verim
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
no ked ho nerozkusne, tak mu minimalne zlomí chrbticu, alebo nohy..... CHORí LUDIA!!! CHORí
Odpovedať
Článok sa načítava...
toto mam doma york je york a cane corso je zive bars to aj moze sa stat ze sa boji
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?