Čistenie zubného kameňa u psa

Neviete mi prosim niekto poradit, ci sa da dat urobit psovi cistenie zubneho kamena bez anestezie? Ak ano, viete mi poradit, kde v BA pripadne okoli to robia?
Odpovedať
Pochybujem. Psék by musel byť dokonale fixovaný (vrátane jazyka) a to si neviem dosť dobre predstaviť a keby aj áno tak by to pre neho bolo traumatizujúcejšie ako anestéza.
Odpovedať
fíha mám psa asi 10r. a zuby má stále výstavné, to bude asi stravou najviac granule ,mäso i niečo čo ostane nám a stále si ich čistí kosťami,mnoho ľudí si myslí ,že to psovi skôr uškodí a má len umelý koštiaľ chcú vedieť viac ako pes daj mu na výber čo si vyberie
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg Nie, bez toho sa to nerobí.
Odpovedať
tiež sme nikdy nedali psovi odstraniť kameň. davaj mu jest take tie vseliake psie keksy, suchare a pod., tiez predavaju psie tycinky na cistenie zubov. Raz mi v jednom psiom salone povedali ze mozem doma s pilnikom na nechty, ale to sa mi zdra kravina. Aj tak sme nasej fenke nikdy necistili zuby ani kefkou ani zubny kamen, nic.
Odpovedať
my dáváme jednou do roka pejskům odstranit kámen, veterinář nám doporučil že jednou ročně by se to pejskům mělo dělat a pejsci jsou vždycky uspaní. keksíky, čistící pochoutky kupuju. každému pejskovi se to usazuje jinak, máme pejska a tomu se neusazuje vůbec kámen a tomu se nemusí ani odstranovat, ale dalšímu pejskovi už ano a fence se čistí zoubky, máme i ústní vodu a te se to usazuje jak blázen a můžeme s tím dělat co chceme a stejně ho má. takže 3 pejsci a každej je jinej, 2 se to musí nechávat odstranit a jednomu vůbec ne.
Odpovedať
@andersk @pernikova_chalupka @borderka @jennifer - bohuzial uz nemozeme pouzit anestezu. Vyberali jej maternicu a velmi zle reagovala. Skoro pri operacii uhynula. Veterinar sa vyjadril, ze uz ju neodporuca davat do anestezy. Mas 9 rokov a granule vzdy hltala, takze chrup je v zlom stave. Tak som skusala zistit, ci neexistuje nejaky iny sposob ako jej ten kamen dat odstranit. Snaha cistit jej zuby stroskotala hned v zaciatkoch. Je to mops a tam ich nie je za co chytit, kedze cumak maju zarovno s tvarou. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg Hm, neviem iné poradiť. :-( Naša Ťapka papá všeličo. Granule i kosti, aj tie všelijaké veci na hryzenie, aj hračky má, uzlíky likviduje a kameň má aj tak...
Odpovedať
@evikg Dá se to, když je šikovný veterinář. Máme fenku bišonka, bude jí 14 let. Chodíme na čištění 1x za rok, minule nám ji také neuspali (protože jak řekli, už by se nemusela probudit). Zuby jí vyčistili, nebylo to sice tak dobře jako když jí to čistili dřív, ale to se nedá nic dělat. A dostali jsme nějaký přípravek, který dáváme do vody na pití - po tom by se údajně ten zubní kámen neměl tolik dělat.
Odpovedať
@aneri53 - dakujem za informaciu. Skusim teda nejakych obvolat. Skoda, ze ste z Ciech, vyuzila by som toho vasho veterinara. Nie ste nahodou niekde z Moravy ? :-)
Odpovedať
@evikg pocula som, ze surove hovadzie kosti pekne ocistia zubny kamen...
Odpovedať
@evikg Bohužel z Moravy nejsme. Ale jak píšu, nebylo to ono, ale asi se volilo menší zlo. Ale bylo by blbé přijít o pejska jen kvůli čistění zubů. Ta vodička do pití se jmenuje Vet aquadent, zdá se, že to trošku pomáhá. :-)
Odpovedať
@evikg manžel robí cca.30 rokov kynológa a áno, pokiaľ pes žije v byte a je chovaný len granulami, tvori sa zubný kameň a preto mu treba dávať buď nejaké tzv. žvýkacie hračky aby to okusoval alebo niečo pod. u vonkajších psoch je to jednoduchšie, tam pomôže pravidelne dávanie tvrdých kostí ale keďže nie som z Ba neviem poradiť ale do budúcna treba niečo dávať zakaždým niečo tvrdé na okusovanie, lebo granule sa zanesú pomedzi zuby/ je to ako u ľudí pod./
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alechandrab - dakujem. My jej davame aj zuvacie dentalne tycinky, ale velky ucinok to veru nema. Hryzie vzdy iba jednou stranou.
Odpovedať
ahoj,ak ti psik dovoli zoskrabat povlak spec. skrabkou,to by som skusila,aj ja to robim-vyhladaj ju na nete su aj pripravky,ktory 4x nastriekas na zuby a kamen zmäkne a pekne sa da odstranit a mnoho dalsieho pozri stranku dogforum.sk,tam ludia pisu
Odpovedať
@bela2001 - dakujem, pozriem.
Odpovedať
@evikg u nasho to zabera: surová stehenná bravčová kosť, aj s chrupavkami. Nechať zjesť tak max 1/2. (teda, náš psík má 25 kg, a tomu nechávame tak polovicu). Ďalšiu, tak za mesiac. Všetky tie kupované dentálne tyčinky nezabeali, skôr boli iba ako chuťovka :)
Odpovedať
@btus - nasa ma 7 kg. Neviem, ci by si s takou kostou dokazala poradit. :-D Skor by ju oblizovala. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
ako ste dopadli s tym cistenim?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?