Ako naučiť yorkshira dobrým zvykom?

Dobrý deň, potrebovala by som zopár rád k fenke yorkshira. Len teraz mala nedávno 2 mesiace a neviem ju odnaučiť hrýzť a cikať na jedno,max dve miesta. Tak sa pýtam Vás, ako ste vychovali vášho, kde ho máte umiestneného, ako riešite venčenie vonku a všetko okolo neho. Mockrát ďakujem za skoré info a rady.
Odpovedať
ja som mala pre drobcov špeciálnu ohrádku, keď som bola doma boli voľne pustení v celom byte,pracujem zväčša doma, takže sme chodili vonku takmer každú hodinu, kým pochopili, že sa ciká von a urobili si aký taký režim. Teraz venčíme zhruba 4 - 5x denne... Keď som odchádzala z bytu, dielmi z ohrádky som zatarasila dvere do miestností, kde bola plávačka a prístup mali len v miestnostiach s dlažbou, takže aj v prípade nehody som mláčku utrela, umyla a nič sa nedialo... Starší to pochopil hneď, krpatému to trvalo takmer 3 mesiace... Hryzeniu nezabrániš pokiaľ neprezubia je to normálne, skús kúpiť hryzaciu kosť...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
da sa aj starsi psik naucit, ze vnutri nesmie? budem mat asi 2-rocneho, doteraz nebol v byte..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
york je agresivne plemeno aj ked je male,vyborne sa hodí na straženie bytu.Sesternica učila yorka cikat a kakat von 10 mesiacov a dalšia sestrenica rok a pol.Ja chvala bohu nemam taky problem.Ja mam sibirskeho huskyho,mam ju v byte vo štvrtok mala rok.Ked som ju priviezla domov mala len 7 tyždnov po tyždni sa naučila chodit von cikať,kakať.Nikdy nehryzla ani papuče nerožkubala. :) preto som sa rozhodla pre velke plemeno a nie pre male :)
Odpovedať
ja mam doma troch yorkov vsetci chodia doma na macaci zachod cikat aj kakat.je to vyhoda ak je clovek chory alebo dlho prec z domu.pochopili to hned.zaklad je chvalit a davat odmenu uz maju 14 rokov a odmenu dostavaju zakazdym ked sa tam vycikaju aj na povel cikaj.uz to poznaju.da sa vsetko ked sa chce.po kazdom zobudeni je zaklad stena nechat vycurat vonku alebo na urcenom mieste a znova pochvala.a odmena.po papani ked sa dlho hra zobrat ho a ist von.clovek sa to nauci a hned zisti ze zrazu sa stena prestane hrat a zacne cuchat a uz si chce hned cupnut staci zobrat na ruky a vyniest rychlo na miesto cikania.nic zlozite natom nieje.zaklad je odmena a chvalenie.a je uplne zbytocne bit stena ked sa to uz stane.staci ho zobrat von .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bubbles da sa aj dvojrocny, chce to len pravidleny rezim, pravidelne vencit a zo zacatku pri uspesnom vyvenceni v urcenom priestore odmenit psa pamlskom, pochvalou, aportom, podla toho na au odmenu mas psa nauceneho.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, poprosim o radu...som už bezradná..mám fenku yorkshira, reaguje na povely sadni, pod Lusi, miesto, cakaj, ale neviem ju nijako naučiť cikat von...cika každú hodinu a aj keď ju dam na osusku kde cika a pochválim ju ked sa párkrát vycika ale nie vždy tak urobí...kaka mi už von iba ráno a večer...poraďte mi prosím ako ju naucit von cikat resp.na osusku lebo neviem kde som urobila chybu :-(...Lusi je veľmi hrava, zlata, dožaduje sa stále veľkej pozornosti a šrasne ju ľúbim...má 11 týždňov...ďakujem pekne za rady
Odpovedať
Učím ju to týždeň...dávam pozor na ňu aby keď sa pripraví na volanie že ju zadrzim a dám ju na osusku lenže je taká rýchla kým ju stihnem ona už cika :-(...čo v takom prípade? Zobrať na ruky a vyviesť von? Nepocika sa mi na rukách? :-D vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
moja sa krasne naucila cikat vonku az ked som jej zahodila plienku pre steniatka, dovtedy cikala doma. jak sme ju zahodili tak vedela uz to ma robit iba vonku.prveho pol roka aj nam vsetko kusala ale potom po prom harani akoby bola iny psik a uz take veci nerobila. je to este malicke steniatko treba to brat s rezervou :)
Odpovedať
Zarine ďakujem pekne...aj ja som vyhodila tu osusku kde cikala parkrat...a všetky miesta čo ocikala som poriadne vydenzifikovala alpou a vždy keď sa zobudí ju beriem na ruky a von aby sa vycikala a veru to funguje :-)...má hračky čiže to obhryzava a keď začne nábytok alebo pohovku tak ju hneď okricim slovom ,,fuj nesmieš,, a prestane...ale učí sa rýchlo a je veľmi vďačná...čiže som pochopila, že nie psík ale ja som robila chybu...treba len správnu techniku a pochvalu ak chceme psíka naučiť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@melany74 aká zmena, za jeden deň...? 8-)
Odpovedať
topvideo...No vždy vstane beriem ju na ruky a vycika aj vykaka sa von...áno aj za jeden deň sa to dá ;-)
Odpovedať
Osobne som stena nikdy nenechavala cikat doma..je potom psovi tazsie vysvetlit, ze niekde doma ano, niekde nie...osobne som to robila vzdy tak, ze so stenatom som chodila strasne casto von, zakazdym ako sa vycikalo vonku, pochvala, odmena....ked doma sa podarilo doma - nie vzdy sa da utekat von, tak som nereagovala, utrela, pach prekryla (aby to pes necitil - alpa, ocot, bars co)....intervaly chodenia von som skracovala.....ani jednemu psovi to netrvalo dlhsie ako par dni sa tymto sposobom naucit robit potrebu vonku..niektori zvadli aj za den..to, ze pes kuse je normalne....rastu mu zuby, prezubuje a pod...vacsina psov to robi do roka, treba mu kupit hracky na to, a upozornovat ked zacne kusat nieco co nema....musi sa naucit, co sa kusat moze a nemoze.....treba si uvedomit, ze york je terier, je to polovne plemeno, to preco su vacsinou nervozni je, ze majitel z nich robi babiku na maznanie a nerespektuje pudy tohto plemena...osobne mi pride ako nonsens ked pridu za mnou ludia, ci im pomozem s vycvikom psa a chodia s nim von 2 krat za den....a je jedno ci je to civava, ci vlciak...kazdy pes potrebuje denne prechadzky a zamestnavanie mozgu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?