Aké máte skúsenosti s Yorkshirským teriérikom?

Profilova fotka
Ahojte. Doma mame cca 3 tyzdne steniatko yorkshirika ma 9 tyzdnikov a tu na MS som temu ohladom tohto plemena nenasla tak ju zakladam ja. Zakladam ju aj preto aby sme si vymenili skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
já mám .. už 13-ti letou důchodkyni :-D důležitá rada, nevzít do postele!!!! klidne dat vedle postele kreslo a ulozit ho na kreslo,.. aby byl drobek co nejblize k vam,.. ale do postele fakt ne... p.s. nam samozrejme v posteli spi(teda uz jen u rodicu) u nas doma nesmi jinak dbat na vychovu :-D se to lehce rika, nebot my ji mame hrozne rozmazlenou :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@hhranolka no ten nas sa sam naucil spinkat sam...ked je unaveny lahne si do chodby do kabelky a ked sa v noci zobudu tak pride k nam do spalne a tak si lazka do peliesku :D je moc sikovny :D
Odpovedať
Profilova fotka
tak to mate sikulu ;-)
Odpovedať
Ahoj, aj ja mám yorkinku Lily, má 1 rok 7 mesiacov...ako už spomínala hhranolka je doležité nepustiť ho do postele :-D to som ale ja nevedela, ked sme si maličkú priniesli domov :-p takže tá naša spinká pravidelne každú noc s nami v posteli, je to náš maznáčik x-) ak by ťa zaujímalo ešte všeličo iné, napíš mi kludne IP 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@patka_1 Liluška je pěkná frajerka,.. hlavně v té růžové bundičce :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Caute, my mame yorkshira zhruba 3 mesiace a tiez s nami spava v posteli. Neprekaza nam to, lebo spi pri nohach. Rano ked vidi, ze sa prebudzame, tak dojde a zacne nas oblizovat :-) Len so zachodom je to zlozitejsie :-( . Ma svoj WC, ale ma dni ked sa mu tam nechce a potom ma dni ked tam ide zakazdym. Rano pekne vydrzi kym s nim nejdeme von x-) . Ked sa mu podari na WC, alebo vonku, tak dostane aj odmenu, tak nevieme preco sa mu niekedy nedari, alebo nechce.
Odpovedať
Profilova fotka
pridala som aj ja par fotiek mojeho malinkeeeho :D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte aj mi mame yorkshira ma 3 mesiace u nas je mesiac, tiez chodi k nam do postele ale na noc ho davame do jeho domceka a tam pekne spinka az do rana...tiez ma svoje wc ale niekedy sa este vycika aj kde nema :-D...kludne by mohol s nami aj spavat ale este nezoskoci s postele tak nechcem aby si ublizil...ale je to nasa laska :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak sa aj ja pripojim - my mame nasho yorkieho Anakina uz vyse 2 rokov, je to nas pokladik, treti clen nasej "rodinky" :-D
Odpovedať
Ahojte, aj my mame yorkshirika, Lillusku, mame ju doma od septembra minuleho roku, teraz ma 7 mesiacov, je to nase slniecko, samozrejme spava s nami v posteli a niektore jej spacie kreacie su naozaj neskutocne :-D hlavne ked sa zobudim a kukam na nu, ako mi spi na vankusi vyvalena na chrbte :-) tiez ma doma svoj zachodik, len niekedy sa tak uplne netrafi, vlezie do neho a zadok jej ostane trcat nad zemou a tak cika :-) je to inac strasny maznacik, stale je na nas nalepena, aj ked som s nou sama doma a ma celu sedacku volnu, tak lezi na mne :-) a ma strasnu ponozkovu uchylku, ked nahodou najde niekde ponozku, okamzite s nou zdrha do svojho bidielka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, tiez sa pridam. Nas sa vola Jokus, ma 9 mesiacov. Chodi na plienku od začiatku. Ucenie bolo narocnejsie, s mlackami, ale postupne sa naucil. Tak isto s nami spi v posteli, co uz. :) ma tiez ponozkovu, rukavicovu uchylku, ako pise ciusinka, utecie na postel a caka, kedy sa s nim budem o to natahovat. Manzel nechcel zo zaciatku o psovi ani pocut a teraz ked sa pozeram, ako sa s nim "zhovara", sa musim len usmievat.
Odpovedať
@symbika presne ani moj manzel nechcel psa, ja som mala psa od malicka..Tak sme zacali tak, ze skrecok, cincila, rybicky..a nakoniec aj pes, takze mame doma mensi zverinec :-D a tiez ked vidim teraz manzela ako sa s Lilly mojka, tak sa len smejem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahojte, tiez mame malickeho fesaka, ma 10 mesiacov a musim priznat, ze s nami tiez spava. Sice najskor som bol velmi proti a od zaciatku spaval v peliesku. Ked mal ale asi 4 mesiace bol chorucky (vrackal) tak som sa o neho chcel starat aj v noci a zobral som ho k nam a odvtedy je sucastou nasej postele:-))) Je to nas rodinny maznacik Chcem sa ale spytat na ten zachodik... Mate ho preto, lebo sa este nenaucil robit potrebu vonku, alebo preto, ze nestihate s nim chodit casto von? Lebo ten nas od 5 mesiacov robi uplne vsetko vonku a to je cely den sam doma, lebo chodime do prace okolo 7mej a spat chodime okolo 17tej.
Odpovedať
Profilova fotka
To naozaj mate pre svojich psov doma zachody? Preco ste ich neucili robit potrebu vonku, ale na zachod? Stena urcite nevydrzi hned od mala, ale starsie psy s tym nemaju problem, ani ked ide o male plemena. Nikdy sme male plemeno nemali, ale neviem si teda predstavit, ze by mi pes chodil niekde v byte alebo v dome do kuta. Neskusali ste ich to odnaucit, ved fyziologicky im staci vyvencit sa 3-4 krat za den, fenky mozno aj menej.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame zachodik, ale este stale sa mu stane, ze sa netrafi, alebo skor, ze sa mu nechce prist az k zachodu a spravi potrebu aj inde...chcem sa opytať kolko trvalo vasmu psíkovi kym sa naucil vydrzat kým neprídete domov? ja som si myslela, ze mu spravim dobre ked bude mat zachodik aby nemusel cakat kym pridem, ale asi ho zrusim, lebo inak sa nenauci necikat kade tade, alebo sa mylim?
Odpovedať
nasa bola naucena na macaci zachod uz od povodnej majitelky..aj som ju to chcela odnaucit, teraz cez sviatky sme boli na chate s rodicmi a tam bola viac ako tyzden a robila vsetko vonku, bola som rada, ze ked pride domov, bude to takisto..ale kdeze, prisli sme domov a aj tak vyhladava zachod..Totiz problem je ten, ze Lilly cika aj kazdu pol hodinu, neviem, ci to je tym, ze je este mala a ze sa to odnauci casom..ale proste sme s nou aj hodinu vonku a pride a za 20 minut sa ide vycikat zase na zachod..alebo napriklad rano, ona sa nevycika raz a poriadne, ale aj 4-krat v priebehu 20 minut..ideme von, tam si cupne aj 3-krat a potom doma zase..Neviem, ako ju to odnaucit, na jednej strane je fajn, ze vie chodit na ten zachod, ked sa niekedy stane, ze je povedzme do piatej sama, aby mala kde cikat, ale na druhej strane by som bola rada, keby prioritne robila vsetko vonku, len neviem ako..
Odpovedať
Profilova fotka
No podla je uplne nespravne ucit stena na zachod, ze vsak kym je male. Rovno treba zacat ucit von a to, ze to sem tam urobi doma, kym je to este steniatko, treba brat ako normalny stav. Postupne to robit doma prestane. Obvykle uz 5 mesacne stena je celkom naucene chodit von. Niektore su sikovnejsie a zvladnu to aj mladsie. Ak by som to mala preucat tak radikalne, domace WC zlikvidovat, taky tyzden chodit von castejsie. Pri cikani vonku opakovat nejake slovo, psi sa to velmi rychlo vedia naucit aj na povel. Ak sa to stane doma netrestat zbytocne, poupratovat so somranim, pripadne vysmesnym tonom. Ziadne bitie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka tak aj ma mam tento problem, radsej by som bola keby sa naucil necikat doma, ale uz neviem ako ho to odnaucit, netrapima, ze sa vycika na zachod ale aby necikal inam...neviem ci je este maly alebo uz to je lenivost, rozmaznanost a ci ja nieco robim zle....ale aj sa vykaka doma, idem s nim von, som tam dlho, len spekuluje, sknuci, ze chce ist dnu a potom len co pride dnu uz aj sa vy....:-) tak to ma ide vyrutit, lebo vonku sme a on just az doma...nie je to pravidlo ale zase je nie je to vynimocne...poradite ako ste ich to oducili robit potrebu vonku...noviny nezaberaju :-p
Odpovedať
Nas sa naucil necikat doma ked bol 5 mesacny. Ale malo to taky mierny postup. Ked sme ho priniesli, mal 2 mesiace, kupili sme mu take plienky pre psikov, kde sme ho najskor ucili, aby sa vycikal tam. Rozlozili sme ich po byte, poviem priklad 3 vedla seba, a vzdy ked sa tam vycikal, sme ho pochvalili. Samozrejme, ze sme s nim chodili velmi casto von a vzdy ked sa vycikal vonku, sme ho tiez pochvalili a pohladkali. Ked si uz zvykol doma cikat na plienky, tak sme znizili pocet plienok s 3 na 2 a casom z 2 na 1 plienku. Cize okruh cikania sa mu zmensil a mal uz moznost cikat len na malicku plienocku alebo len vonku. A potom dalsi level bol, ze sme tu jednu plienku posuvali z kuchyne, cez obyvacku na chodbu ku vchodovym dveram. A jedneho dna sa plienka z chodby s pred dveri uplne stratila a nezostalo mu nic ine len cikat vonku:-)) ten nas tento postup pochopil a uz cika len a len vonku a to je doma fakt od rana do 17tej. Samozrejme, ze ked sme mu zobrali a zrusili uplne plienku sa stalo, ze sa doma vycikal, ale vzdy ked to spravil dostal velmi razne dohovorene a vzdy som ho zobral, postavil pred nacikane a vyssim tonom dohovoril. Ale tak celkovo sa to nasemu fesakovi podarilo od toho 5 mesiaca vsetko vydrzat a cikat vonku:-))) drzim palce v tomto boji:-))
Odpovedať
Profilova fotka
Nas Yorie ma teraz 7mesiacov a uz sa naucil chodit von. Takze WC v byte sme zrusili ;-) . Velmi mu pomohla starsia fenka mojich svokrovcov. Sme boli u nich cez sviatky a ona pekne chodi von na WC, tak mu asi vysvetlila, ze vonku treba urobit svoje zalezitosti a nie v byte. Teraz sa vzdy pride pekne vypytat, ale zhruba chodime v rovnaky cas von, tak si to vieme odsledovat, cca kazde 4 hodiny. Dokonca sa snazi zdvihat nohu aj znackovat, len sa malokedy trafi, tam kam chce :-D .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytat...mame doma 2 mesacne steniatko yorksirika.Je to s psik, nie fenka...nevite nahodou aky bude aspon cca velky v dospelosti, ked teraz vazi 650g? Velmi pekne dakujem za odpoved.
Odpovedať
keď ste psíka brali od mamy, tak si videla určite aká je ona veľká. Takže cca plus pár cm navyše. Samo ak neide o kríženčeka, potom už nebudeš vedieť aký bude veľký.
Odpovedať
@leiluskaa Ono to nemusi vzdy byt tak, ked sme si my brali nasu, tak mala este dvoch surodencov a ti boli uz ako steniatka raz taki velki ako nasa mala..Neviem, od coho to zavisi, ale asi je tam viac faktorov ako len velkost rodicov..
Odpovedať
Profilova fotka
@adus123 @leiluskaa no presne, nas Anakin ma skoro 4kg a to mala jeho mama 1,2 a tato 1,5 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No nas mal ked mal cca 2 mesiace (7 tyzdnov) 650g. ked mal 11 tyzdnov , tak mal 1,5 kg, ked mal 12 tyzdnov, tak mal 1,6 kg a ked mal 13 tyzdnov, tak mal 1,7 kg. Ako to sledujem, tak pribera tak 100 g za tyzden...no uvidime..... :-) :-) :-) A do akeho veku tieto psiky rastu?
Odpovedať
YT rastú cca do 6 mesiacov resp. do prezubenia. Psíky ešte zmohutnejú - hlavne v obvode hrude asi tak okolo roka... Guccina som si doniesla domov ako trojmesačného vtedy vážil 1.6 kg teraz má 3 a pol roka a váži okolo 3 kg. Diora sme kúpili v 8 týždňoch a vážil 1,2 kg teraz v troch rokoch má 2,30 kg...
Odpovedať
Profilova fotka
nas mal byt mini a teraz ma 9 mesiacov a vazi 4,5 kg smejeme sa, ze to uz je doga a nie yorkshir :-D ale nedali by sme ho za nic na svete :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Náš Benny tiež váži cez 5 kg ale nemenili by sme ho za nič na svete. Sfarbenie, ušká, telo- všetko dokonalé, len je väčší. Smejeme sa že sa nám aspoň na pozemku (44a) v tráve nestratí. Maličká Minie má skoro 4 mesiace, bude určite menšia, tiež ale nebude úplne maličká. Nevadí, psíkov máme pre lásku nie na výstavy a ani na množenie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@ciusinka Sikovnučku ju maš tu Mainku
Odpovedať
Ja mám tiež yorkshira a pravdu povediac neviem si dať s ním rady,,máme ho asi 2 roky a je strašne zákerná za každú volovinu urobí potrebu v dome a to s ňou chodím vonku každú chvíľu,,neviem čím to je ale neviem ju to odnaučiť..........
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?