Pokládka nového betónu na starý betón

prosim vas o radu, ideme robit doupravy k domu zvatsovat parkovacie miesto a schod k dveram a aj rozsirenie vedla domu,malo by to nadvazovat vsetko k staremu betonu, bud na stary beton ci pripajat sa k staremu betonu,mame tam nieco navrtavat do stareho betonu? niake sroby ci nieco ine? ako spojnik aby sa neodpojil casom od stareho? a este by som poprosila praska povodny beton pod autom,vyburavat vsetko -nemozne,da sa nieco na to dat niake lepidlo ci len flaknem novy beton a vyrovnam? dik
Odpovedať
ja ako laik by som dal do noveho betonu kari siet a na vymedzenie rovnakej vrstvy zospodu aj z vrchu tzv kosti, resp. vymedzenie vzdialenosti. Navrtaj aj kotvy a siet tam naviaz arovacim droto. Nezvaraj. Kov ma inu roztaznost ako beton.Viazany drot nech pracuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja Ťažko sa k tomu vyjadriť keď neviem v akom stave je starý betón.Jedno viem iste starý s novým nespojíte.Betónové plochy praskajú preto lebo cez zimu podmŕzajú .
Odpovedať
Myslim si, ze medzi tymito dvoma betonovymi plochami je potrebna dilatacia, tzn. bez pevneho spojenia, ale umoznit im nezavisly pohyb.
Odpovedať
stary beton je normalne vyzerajuci,praska iba pod autom ,robotnik jeden co tu bol hovoril ze ta druha cast od autom co praska sa dorabala kvoli dlzke parkov. miesta takze toto by sa mohlo stat aj nam? hrozim sa toho lebo planujeme upravit predok betonom a na to dat dlazbu......boze a za rok ju budeme vytrhavat??? vychadza mi z toho len ta zamkova ,ta sa bude hybat a pod to ide piesok ci ten drobny strk aj ked je pod nou beton? kvoli praskaniu spodneho betonu/ ktory budeme dorabat / nemozem dat dlazbu? ano?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?