Ako ste riešili stavbu príjazdovej cesty?

tak este raz a tento raz davam tuto temu ako diskusiu.. Z čoho ste prijazodvu cestu stavali? aké parametre musela mať? aké povolenia boli treba? je treba mat projekt? treba ju robit cez stavebne konanie? mame totiz pozemok a zistili sme, ze cesta, ktora vedie okolo je sukromna... spravili sme obrovsku chybu, kedze sme dali na reci, ze cesta nie je problem, ved dostaneme povolenie na prejazd a je to vybavene.. ale povolenie nam nechcu dat, takze si budeme musiet postavit svoju vlastnu cestu.. priestor tam je... ide mi teraz o to, ked je to len prijazd k 6 buducim domom, ci treba stavebne povolenie, projekt a vsetky tie povolovacky okolo, alebo staci len nejaka spevnena plocha, napr. panely... a co treba pri takejto spevnenej ceste vybavovat.. ci taketo nieco niekto riesil a ako postupoval.. aka je najlacnejsia verzia takejto cesty? proste prijmem kazdu radu a skusenost..
Odpovedať
@sarah_se na toto si tiež rada prečitam odpoved ..my prijazdovu cestu mame..ale polnu ..a v jarnýc a jesenných mesiacoch prijemne blatovu ..niekedy je to aj na odtahovku .. Mame spravených asi 30m asvaltky ale to je tak po prve tri domy.. mame taky problem že 90cm za plotom od prednej hranice pozemku začina ine katastralne uzemie..takže obec nam ju určite neurobi.. na čierno velmi nechceme investovat ..tie povolenia by ma zaujimali..
Odpovedať
Profilova fotka
Obec, územný plán, zistiť majiteľa pozemku pod cestu, vysporiadať. Spracovať projekt, stavebné povolenie, postaviť. Nechať zelený pás na prípadné siete. Všetko ostatné je vecou normy, ale ja dávam prednosť rozumnému dohovoru.Napr. u nás požadujú šírku 5.5m načo, keď tam prejde za deň 10 áut a vidia sa, môžu sa vyhnúť. Nosnosť? Ak sa jazdí 30km/h, stačí 25cm odvodneného štrku.
Odpovedať
Treba projekt, stavebne povolenie. Len zeleny pas na siete nenechavajte, urobte ich pred polozenim sflatu ci betonu, lebo siete musia byt od seba rozne vzdialene. Nikede robia poziarnici problem a vyzaduju siroku cestu, niekde nie, zalezi od uzemia kde sa cesta nachadza. Uvazujte o pripadnom osvetleni, ako budete odpratavat sneh......no je toho vela,nam to trvalooooooooooooooooo
Odpovedať
Treba projekt, stavebne povolenie. Len zeleny pas na siete nenechavajte, urobte ich pred polozenim sflatu ci betonu, lebo siete musia byt od seba rozne vzdialene. Nikede robia poziarnici problem a vyzaduju siroku cestu, niekde nie, zalezi od uzemia kde sa cesta nachadza. Uvazujte o pripadnom osvetleni, ako budete odpratavat sneh......no je toho vela,nam to trvalooooooooooooooooo @katarinka2010 no to ste fakt urobili chybu ked ste nemali porejazd povoleny na papieri. Ale zasa necuduj sa, ak je cesta sukromna preco by Vam mali povolit prejazd? Mozu Vam prdat podiel na ceste.
Odpovedať
mne na stavebnom urade povedali, ze nam staci spevnena cesta, napr. vysypana makadamom, alebo polozene panely, ze na taku nemusi byt ani stavebne konanie... ale bol sa pytat sused a toho poslali na obvodny urad na oddelenie dopravy alebo ake a tam mu povedali, ze cesta musi mat sirku 6 metrov, obrubniky, a vsetko okolo toho... tak ako to je? ku kolkym domom vedu len uzke ulicky, panelova cesticka, alebo len polna.. tak nehapem.. ako to teda je?
Odpovedať
@sarah_se zalezi od toho ako sa ku Vam dostane sanitka, smetiari,poziarnici. Staci aj makadam-ale neprejdes s dietatom na biku,kolobezke, ci Vam tam bude ochotny prist odhrnac s radlicou na sneh. Ak je to sukromna cesticka netreba asfalt ani beton, ale zas aj vodarne si davaju podmienky kam pridu riesit opravu-potrebuju urcite stroje aby tam vosli, popripade sa obratili.......
Odpovedať
@atlaska ta nasa cesta bude subezna s tou sukromnou, oddelena iba zelenym pasom... po tej sukromnej jazdia auta nielen tej firmy, ktorej ta sukromna cesta patri.. jazdia po nej proste vsetci, aj preto sme si mysleli, ze nebude problem so suhlasom na prejazd.. za nami je este byvale druzstvo s roznymi prevadzkami - tam jazdia auta normalne, este dalej je golfovy areal - aj tam jazdia auta po tejto sukromnej ceste... proste jazdi tade kazdy, len my potrebujeme suhlas k stavebnemu a ten nam nedaju.. takze sanitka, ci poziarnici sa dostanu takmer pred domy, kedze ta sukromna cesta ide pred nasimi pozemkami.. my bydeme stavat subeznu cestu s tou, takze budeme mat pred domami dve cesty
Odpovedať
@sarah_se pozri najlepsie ti povedia elektrarne vodarne, plynari, smetiari, policia,poziarnici - co vsetko od vas budu pozadovat - toto sa podla mna lisi po celom Slovensku, tak ako aj poziadavky stavebnych uradov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
@
Odpovedať
Hups, starý príspevok.
Odpovedať
Profilova fotka
@aljosa1 nevadí, že je starý pokiaľ sa nový príspevok - otázka týka predmetu príst. kom. a podľa názvu témy
Odpovedať
Profilova fotka
Určite stavebné povolenie. Ak bude príjazdovú cestu požadovať SÚ ( čo bude ) a nemáte takúto cestu aspoň teoreticky na papieri bez SP to nepôjde. Len ak ide dáku druhú príjazdovú cestu kde nebudú siete dala by sa riešiť len jednoduchým spevnením štrkodrvou + geomrežou a geotextíliou. Ale aj to už je na hrane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?