Ako spravne napojiť "novu" betonovu plochu na "staru"

Ahojte, chystame sa betonovat vstup do garaze a zaujima ma vas nazor na riesenie detailu napojenia novovybetonovanej plochy na staru ( betonovy zaklad na ktorom je kolajnica posuv. brany resp. napojenia na vstup do garaže vid obr 1 a 2. ) Zatial uvazujeme o vystuzeni karisietou a vlozeni dilatacneho pasu z 2 cm styroduru medzi novy a stary beton. Vyska betonu/napojenia bude 10-13 cm. Postacuje take riesenie, alebo by ste to robili inak..? Trochu sa obavam postupneho "opotrebenia" dilatacneho pasu a zatekania vody medzi napojenie a postupneho oddelovania ploch. V buducnosti planujeme betonovy povrch upravit kamienkovym kobercom. Dakujem za nazory.
Odpovedať
ak to bude dilatované napojenie, je rozhodujúce ako je oddrenážovaná podkladná vrstva. Ak slabo alebo vôbec, treba čo najviac zabrániť prieniku vody, napr tmelmi, napučiavacím pásom, dilatačným profilom ... (je veľa profesionálnych riešení-su aj primerane nákladné). Ale pri doma takéto detaily rieši málokto, niekoľko rokov to vydrží aj bez ochrany. Podobne to platí o pevnom spoji, ale tam by postačoval kvalitný izolačný náter.
Odpovedať
@slavoslav dakujem..a myslíš, že je dilatacia v tomto pripade nutná....?
Odpovedať
Profilova fotka
@fialka82 .... - technicky možno správne, ale nebudete ľutovať..... - neskôr? Každý buď betónuje, alebo dáva betónové dlažby. Sú stále tropickejšie horúčavy - budete mať ďalšiu rozpálenú plochu... - navyše sa ľahkovážne zbavíte vody z pozemku... 8-) Ja riešim podobnú vec momentálne - takisto parkovacia plocha, takisto poctivo vybagrované, na to v 2 vrstvách makadam, ale na to dám geotextíliu a zatrávňovacie parkovacie tvárnice, cez ktoré bude prerastať zelená trávička. Žiadny odtok vody do kanála, žiadna rozpálená betónová plocha... 8-)
Odpovedať
@leonardom zelena travička nech prerasta inde;)..my chceme spevnenu plochu..:-)
Odpovedať
@fialka82 ja by som tam dal len kúsok lepenky a po vyzretí nového betónu by som to prelial smolou alebo inou tekutou izoláciou. Predpokladám že podklad je zhutnený, ak áno dilatácia môže byť tak pár milimetrov.
Odpovedať
@slavoslav dakujem. aj to nás napadlo,asi to tak urobíme
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
ahojte, nechcem zbytocne zakladat novu temu, tak pisem tu. dnes som zalial betonom DT len akosi zle sa meralo a potrebujem este zboku dobetonovat asi 10cm. staci dobetonovat a bude to v pohode, natriet adheznym mostikom a bude to v pohode alebo sa ten beton nikdy dobre nespoji s tvarnicou? prip. ako postupovat? ide o zaklad len na zahradny domcek - v kazdom rohu jedna tvarnica
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@d3bilek Ahoj, toto by aj mna zaujimalo, ako si to nakoniec poriesi?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?