10m2 pre dve deti

Je to vhodna velkost izby pre 2 male deti? 3 a 5 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ked sa neda inak, tak bude vhodna... Ak chces poradit, tak napis okolnosti... Na ako dlho? Idete do bytu, idete stavat dom, idete byvat k niekomu?
Odpovedať
nuž vyspia sa tam ale ostatné vybavenie len veľmi skromne, to je tak núdzové pokiaľ pôjdu do školy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od natalia_r:

Je to vhodna velkost izby pre 2 male deti? 3 a 5 …
@natalia_r To už detičky môžeš uložiť rovno do skrine... Budú na tom rovnako.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od natalia_r:

Je to vhodna velkost izby pre 2 male deti? 3 a 5 …
@natalia_r to je veeelmi maličké. Mám takú izbu ako pracovňu s hostovskym rozkladacim gaucom a teda, dve deti si tam neviem predstaviť. Jasné, ako núdzové riešenie sa to dá prežiť, my sme bývali traja v chate 25m2 kým sme stavali dom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@natalia_r To už detičky môžeš uložiť rovno do s…
@petersd ... ak máte takú skúsenosť alebo taký rozmer skrine a chceli ste sa pochváliť, super. Ak to malo byt niečo k veci, tak neviem teda... celé fórum sa tu hrá na to, kto má hlbší bazén, kto má vyššie tuje bez hnojiva a s prepáčením, koho hov..o je viac hnedé. Verte, že aj taký priestor sa dá využiť pre dve deti efektívne, prakticky a pouzitelne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od natalia_r:

Je to vhodna velkost izby pre 2 male deti? 3 a 5 …
@natalia_r my sme mali na byte v 1 izbe 2,5x4,2m postupne 4 deti. Vlastne ešte aj 5te. 2 poschodky a prístelka + skrine a písací stôl 😃 Keď je dobre, prakticky vymyslene rozlozenie priestoru, isto sa dá 😉
Odpovedať
V pohode, ked das poschodovu postel, stolik a dajaku skrin od vrchu az do spodku
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@petersd ... ak máte takú skúsenosť alebo taký ro…
@brapene Chápem, že zrejme Vás k takému riešeniu tlačia okolnosti, len nezabúdajte na to, že deti vo veku 3 a 5 rokov už vôbec nie su maličkými detičkami. Nie je to len o posteli, skrini a jednom stole. Potrebujú mať aj kus priestoru na svoj rozvoj, na definovanie SVOJHO sociálneho priestoru a VLASTNÉHO sukromia v rodine. Práve teraz sa v nich vytvárajú vzorce fungovania na celý život. Ak ale si naozaj myslíte, že mojím príspevkom som sa len chcel pochváliť mojou veľkou "detskou skriňou" budiž, sú to však Vaše deti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@brapene Chápem, že zrejme Vás k takému riešeniu …
@petersd .. nie som autor témy.. len som písal, že sa to dá..
Odpovedať
Neviem či si musia definovať vlastný sociálny priestor atď. Inde po svete ľudia vyrastajú viac generácii v jednej miestnosti. Aj na Slovensku to tak bolo a vyrástli z nas normálni ludia. Detska izba je hlavne o spaní. Co ine tam ma robit? Balet? Ved nebudu zit len na tomto priestore ale budu mat k dispozícii aj ostatný priestor bytu/domu. Je uplne bezne aj na Slovensku ze napriklad traja súrodenci vyrastali v miestnosti max 15m2. Sídliska na Slovensku su toho príkladom. Bezne aj 4 členka rodina vyrastala v 2 izbových bytoch. Idealne to asi nebolo ale urcite počet m2 neurcoval to, ci hnedého vyrastú normálni ludia. Za mna ak sa da poschodová postel, tak uplne v poriadku sa zmestia. Ale zakezi od rozloženia miestnosti aj vysky stropov. Ja by som sa bal hlavne o dostatočný objem vzduchu v miestnosti. Cize by som si dal zalezat na častejším vetraní.
Odpovedať
Jednu izbu mame 2m siroku a 3m dlhu,je tam poschodka,stol a 2skrine.,,akoze pre 2 deti.Druha izba je trosku vecsia tak 3na 3m,tiez poschodka,2pisacie stoly,2skrine.No realita,7rocna spava s nami,treti s babkou a 2ja najstarsi su sami v tych izbach.No tiez som muza konecne ukecala,ze pojdeme dole do obyvacky s kuchynu,,konecne ranajky do postele,,haha a vtej nasej izbe sa detom urobi izba,ta ma tak 5m na 5m. Vase deticky mate este malinke,u nas bolo dlho,ze aj 2hy syn s nami spaval aj 3ti,najstarsi tens babkou spaval od malinkata hadam aj do 12tich,tie izby sice mali pripravene ale skor ako herne.Takze nerieste priestor,deticky su malicke este.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@brapene Chápem, že zrejme Vás k takému riešeniu …
@petersd a potom sa mozme cudovat, ze z deti vyrasta banda neschopnych ludi, ktori su presvedceni, ze sa okolo nich toci svet. Potrebuje sukromie my ass. Keby to malo 17 a potrebovalo rano pod paplonom natahovat kacera, tak ok, idealna by bola kazdemu samostatna izba. Ale tito dvaja na to maju vyse 10 rokov cas. Decka si spravia sukromie hoci kde, staci im nebehat za ritou a nesnazit sa za kazdu cenu riadit ich zivot. Je to o pristupe, nie o velkosti izby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Tu je cast diskutujucich riadne ustrelena od reality 🤣 Akosi zabudaju ze vacsina spolocnosti na slovensku zije v bytovkach.... Sam som cely zivot zil v bytovke :) a zhodou okolnosti sme mali so sestrou spolocnu izbu zhruba o velkosti 10m2 aj v dospelosti....a ano v pohode sa to da, ak okolnosti nedovolia inak :) Sice sme mali po starom 4 izbak, po novom by to niekto nazval 5+kk 🤣 ale jedna izba je obyvacka, dalsia je jedalen s kuchynou, spalna rodicov, nasa detska, izba starych rodicov, kupelna, predsien a spajza. Cize byt vcelku velky ale nie, nebola proste moznost mat kazdy vlastnu izbu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maslenka47:

@petersd a potom sa mozme cudovat, ze z deti vyra…
@maslenka47 No, tak taký argument som nečakal... No, čo už len Ty, ako žena, môžeš vedieť o 17 ročnom chalanovi a naťahovaní káčera (?)... 😉🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

Tu je cast diskutujucich riadne ustrelena od real…
@zipsuliak autorka neuviedla nič bližšie. A asi by sa nepýtal niekto, kto si práve kupil 2 izbový byt a vlastne nemá inú možnosť, či?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od akvi:

@zipsuliak autorka neuviedla nič bližšie. A asi b…
@akvi je uplne jedno ake su moznosti... otazka znela jasne... a ano je to izba v ktorej vedia v pohode zit 2 deti :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zipsuliak:

@akvi je uplne jedno ake su moznosti... otazka zn…
@zipsuliak no ak práve hľadá projekt domu a uvažuje vtrepat deti do 10m2, tak ten kontext je dosť podstatný. Niekto nemá absolútne žiadnu predstavu o veľkostiach miestností. A ak teda by sme chceli doslovne odpovedať na otázku, ktorá znela, či je to VHODNÁ veľkosť, tak odpoveď by bola , že pri všetkej skromnosti, ak sa inak nedá, tak áno, prežiť sa v tom v pohode dá. Ale ak je možnosť dať deťom väčší priestor, tak by to bolo lepšie.
Odpovedať
Bohužiaľ, zadávateľka tejto témy nepíše či je to byt, novostavba domu, či kupovaný hotový dom. Ak je to byt, či už postaený dom, stačiť to určite bude. Ale ak novostavba v štádiu projektovania, osobne by som volil tých 12m2 pre jedno dieťa. Teraz môžu detváky spolu vychádzať, nevieme ani či sú to chlapci, dievčatá, či chlapec a dievča. Behom pár rokov si nájdu každé svoje vlastné záujmy, ten druhý mu pôjde časom na nervy a bude lepšie ak budú oddelene aj kvôli súkromiu. V puberte sa im to hodí. A ak sú chlapec a dievča, tým skôr. Čiže tých 10m2 pre dve deti je podľa mňa málo. Nehovorím tu o tom, že by to nebolo možné, ale z hľadiska komfortu pre tie deti, je to proste málo, tým skôr, keď by mali byť v tej izbe spolu. Je možné, že po 18-ke vypadnú z domu, tiež je možné, že ešte v 30-ke budú v tom dome. A aj keby vypadli skôr, tie izby zbytočné nebudú, hosťovská, "trucovňa" pre jedného aj druhého rodiča, nejaká hobby miestnosť, možností je naozaj veľa. Ak je možnosť spraviť väčšie miestnosti a pre každé dieťa miestnosť osve, tak určite by som to riešil tak.
Odpovedať
Mame v dome take decke izby, vacsinu casu travime spolu v obyvacke. Podla mna uplne v pohode
Odpovedať
Mam 2 izby kazda ma 10m2. Uvazujem z jednej spravit izbu na hranie a z jednej na spinkanie. Alebo odrazu pre kazdeho spravit izbu samostatnu aj s hracim priestorom. Teda kym nepojde prve dieta do skoly, to uz urcite oddelim.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Natálka. Tebou uvedený priestor je už dosť malý. Ja by som to rozhodne neriešil poschodovou posteľou, ale spacím medziposchodím. Dnes už vyrábajú špičkové systémy. Ak má izba aspoň trochu normálnu výšku 250+, choď do obchodov popozerať spacie medzipodlažia. Vrch máš potom parádnu veľkú posteľ, schodíky sú často využité ako skrinky alebo šufliky a pod konštrukciou Ti zostane celý priestor voľný na skrinky, stolík, stoličky a hrací priestor pre deti. O inom by som ani neuvažoval.
Odpovedať
Takuto postel si vybrala dcera a aj so synom
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Takuto postel si vybrala dcera a aj so synom
@emilia25 Presne tak. V prípade dvoch detí v škôlkárskom veku by som ale volil väčší vrch, teda dvojposteľ. Z izby 10m2 by bolo zrazu 15m2, kde vrch by bola veľká posteľ a celých 10m2 by zostalo voľných. Táto zostava na obrázku je veľmi pekná, ale ak by boli už dve v malej miestnosti, zostal by minimálny voľný priestor na hranie na zemi. U škôlkárov je priestor na zemi dôležitý. Ale inak, táto zostava je úžasne pragmatická a zároveň estetická.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radovan_kubica:

@emilia25 Presne tak. V prípade dvoch detí v škôl…
@radovan_kubica kedy si sme mali taku poschodku ale zase opacne,ze spodok bol velky ako pre 2deti a vrch bol klasika80tka.Vtedy aj tak spavali chalani len dole aj to iba chvilocku.Aj teraz mame2 poschodky,ale tie uzpojdu na zberny dvor,a detom sa kupia nove postele,a tym to 2dvom tieto ako na obrazku,do vecsej izby.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter0:

Neviem či si musia definovať vlastný sociálny pri…
@peter0 niekedy pred x rokmi som i ja vyrastal v dome prababky , bola ale úplne iná doba na prácu i na oddych , vtedy nebol žiaden, obývačka len na poli a v zime priadky, kde bola najväčšia miestnosť, škola bola každému ukradnutá,len dedko hovoril ak sa nič nenaučíš pôjdeš svine pásť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radovan_kubica:

Ahoj Natálka. Tebou uvedený priestor je už dosť m…
@radovan_kubica dakujem velmi pekne 😊
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od natalia_r:

@radovan_kubica dakujem velmi pekne 😊
@natalia_r Za máličko. Bývali sme v byte, kde menšia miestnosť mala 3x3m. Mám teda dokonalú predstavu priestoru, ktorý riešite.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od natalia_r:

Je to vhodna velkost izby pre 2 male deti? 3 a 5 …
@natalia_r osobne si myslím, že ak máte k dispozícii dve takéto miestnosti, tak by som to vyriešila tiež tak, že momentálne by som dala deťom postele do jednej izby a hernicku do druhej. Tak malé deti sú väčšinou radi spolu a zaspávanie aj spanie je vtedy jednoduchšie. Vravím z vlastnej skúsenosti. Mali sme to tak so sestrou. A veľmi rada do dnes spomínam na naše večerné šantenie, zaspávanie, rozhovory. Myslím si, že súkromný priestor stačí oddelit cca vo veku keď dieťa začína ísť do puberty - cca 11-12 rokov. Do vtedy je super, ak ma pri sebe parťáka. :) aj večerné zaspávanie bolo jednoduchšie, neobťažovali sme ním rodičov :D my si sestrou sme sa oddelili keď som na mala asi 14 rokov a bolo to tak akurát, že už som začínala mať potrebu vlastného priestoru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?