Zmena v 1 izbovom byte

Skúste mi prosím Vás poradiť , je podľa Vás možné usporiadať byt tak-obývačka ostala v pôvodnom stave. A v druhej miestnosti bola spálňa, kuchynský kút, a kúpeľňa s oddeleným Wc. Teraz je tam umakartové jadro . Rozmýšľam že to vyhodím a dám murované. Pôvodne som chcel kuchyňu s obývačkou, ale je problém s odpadmi, lebo sú v druhej miestnosti. Vďaka za každú radu.
Odpovedať
Ja by som tú stenu medzi 4 a 5 vybúrala a urobila z toho obývačkokuchyňu. V 5 by som nechala tie dvere z chodby a urobila by som tam spací kút, ktorý by bol od obývačkovej časti izby oddelený nejakou provizórnou stenou, možno obývačkovou s priechodom na pravej strane do obývačkovej časti.
Odpovedať
Asi by som sa snažil dotiahnúť pôvodnú myšlienku do úspešného ,,konca ". V 4 by som realizoval spáleň ,a v 5 kuchyňu - pri dverách / v blískosti jadra / smerom k loggii obývačku . Pár takýchto bytov som navštívil , ale ako riešili vodu / odpad som vtedy neriešil ...
Odpovedať
osobne by som nechcela kuchynu v spalni. bud spravit z 4 obyvackokuchynu, zrusit loggiu - mate druhu a tym padom miestnost zvacsit. popripade sa pohrat s jadrom a kuch. kut dat do chodby.
Odpovedať
@manilla ak kuchynský kút do chodby , tak potom vlastne vchádzam do bytu cez kuchyňu
Odpovedať
@alex42 možno tu niekto napíše ,ako to riešil, z tými odpadmi
Odpovedať
@anton1234567 ano ale vzdy je to lepsie. kopec bytov ma kut v chodbe, aj moji susedia. a resp. aj stare rodinne domy mali vstup rovno do kuchyne, a odtial do izieb.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som to takto riešila. kuchyňoobývačka a spiaci kút. spálňa napáchne z výparov z kuchyne, do toho by som nešla. v tomto podaní budeš mať slušnú a priestrannú kuchyňu aj obývačku, pekný otvorený priestor. spiaci kút sa dá oddeliť priečkou zo sadrokartónu, alebo len závesom, ikea má pekné riešenia takýchto priestorov.
Odpovedať
@gubiko páči sa mi to, ale v tej 6 dať hore nejaký svetlík smerom do obývačky alebo niečo, kadiaľ sa bude tá miestnosť vetrať. Inak sa tam bude zle spať a bude to bez svetla aj možno trochu klaustrofobické.
Odpovedať
@anton1234567 nie je stena medzi 4 a 5 nosna?
Odpovedať
@kyleah nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
@trend270 dobrá pripomienka. vlastne ani mne by sa tam nespalo dobre práve preto, že to je maličké. potom asi ten záves alebo posuvné dvere a večer odsunúť. @anton1234567 super, že nie je nosná. ty čo na to hovoríš?
Odpovedať
Tak som sa pýtal a bolo mi zdelené - žiadnu vedu som s tým nerobil - ťahal som to pri prahu a teda s tou kovovou chráničkou je vzhľadovo mohutnejší. Odpad 40 mm trubkou a prívod vody PP-R 20mm + zaizolovať. Novinka - spálňa bola zvečšená o loggiu a teda sa tam vošla aj vstavaná skriňa na šaty - veľká . Jediné čo bol problém - v jadre bola vysoko prípojka odpadu - musel sa urobiť nový prípoj bezprostredne pri podlahe . Údajne ak budú peniaze - plánujú zrušiť aj druhú loggiu .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gubiko zaujímavé porozmýšľam
Odpovedať
spanie by sa dalo oddelit aj takto
Odpovedať
@alex42 ak tomu rozumiem tak vyvýšil podlahu a potom ako z vchodovými dverami a dvere celkovo. Možno chcem veľa ale nedá sa dať nejaké foto pri odpade a podlahe Vďaka
Odpovedať
Nevyvýšil podlahu - len ,,rozšíril" prah pri dverách .Foto bude možné až ukončia letné vegetovanie na záhrade - pokial to bude umožnené ..../ bude sa mu to chcieť odkrývať / .
Odpovedať
@alex42 Odkrývať to určite nie. Iba kadiaľ to ťahal a keď sa dá tak pri stupačke ako to má napojené tam. Asi je to tak, že 6-šatňa je vyvedená batéria a odpad do 5-izba na kuchynskú linku Odpad ťahaný na chodbu-1. Cez prah vchod do izby -5. a prah kuchyňa-4 / v situovanie bytu/. Do kúpelňa-3 a nakoniec pripojenie stupačka. Cez chodbu-1 sa asi nemôže dať , lebo dvere sa otvárajú dovnútra. Pozerali sa na to 2 majstri nezávisle od seba. Prvý z fleku ,bez rozmýšľania, že poter a vyvýšiť podlahu inak nebude sklon-odtekať voda. Druhý, že nie po zemi- ale prečerpávacie čerpadlo-po plafóne a znížiť strop, aby sa to nebolo vidieť.
Odpovedať
Keď ukončia pobyt na záhrade , že mi to ukáže ... ale u neho nemajú šatník . Čo ešte spomínal, že veľmi mu pomohlo využitie priestoru nad bytovým jadrom pre skladovanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Len taký detail, stena medzi obývačkou a kuchyňou na 100 % nosná je.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?