Sporak - znizenie vykonu ???

Zdravim. Napadlo ma zeby som sa opytal ci je ok ak v stupacne v byte trosku uzavriem ventil ktory ide z plynomeru kvoli tomu, ze novy plynovy sporak ktory mame, tak na tych "malych" horakoch aj pri minime hreje tak, ze ked sa vari a treba len proste aby sa jedlo len "pomaly varilo" tak to vrie ako sialene... cize otazka je, ak znizim tlak plynu pomocou uzavretia ventilu, bude to niecomu vadit ?
Odpovedať
Nespekulovala by som s uzatvaranim uzaveru za plynomerom, lebo sporak potrebuje urcity tlak plynu aby sa dodrziavali zmiesavacie pomery na tryskach. Ak nebudes mat dobre zmiesavacie pomery, bude ti cmudit na hrnce, v tom lepsom pripade, v tom horsom ti nebude spalovat plyn dokladne a bude ti unikat CO do bytu A ano, nove sporaky su vykonnejsie ako stare, to som si vsimla ked som predvlani sporak menila. Ale naucila som sa ako na nom varit. Treba pouzivat sirsie hrnce s hrubym dnom a varit s regulatorom nastavenym na minimum.
Odpovedať
pozrel by som sa do manualu daneho typu sporaku, ci sa to neda nastavit, vacsina olynovych sporakov ma stelivacie srobiky pod kazdym "tlacidlom"
Odpovedať
Profilova fotka
Precitaj si manual ci sa ten sporak neda nejako nastavit, tie novsie typy to maju, ze tam vies ovplyvnit prisun plynu. No hlavneho ventilu by som sa radsej nechytal
Odpovedať
@midsvk nemáš tam tiež väčšie trisky? variť na hrncoch s hrubým dnom a na plyn platňu, aby nešiel plyn priamo na hrniec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?