Prerábanie bytového jadra

Profilova fotka
Dobry den, viem ze tato otazka je tu uz niekolko krat ale nikde som si nenasla konkretne odpovede na moju otazku. Kupili sme jednoizbovy byt v povodnom stave. Kupelna aj zachod su spolocne je to velmi malicky priestor no aj napriek tomu sa da posunut do kuchyne asi o 15 centimetrov a do chodby aj o 20. Chceme to samozrejme vyuzit a takto to zvacsit. Vsetok material je umakart ale nechceme to murovat, dame tam ytong 15 cm. Preto potrebujem vediet ci budem potrebovat stavebne povolenie a ked budem toto povolenie pytat akou formou to mam ohlasit a akoto ma vyzerat alebo aj kolko to stoji. Sme este mladi ludia a toto robime po prvy krat. Preto vam velmi pekne dakujem za pomoc. :)
Odpovedať
myslim si ze na to vobec nepotrebujes ziadne povolenia
Odpovedať
Plati na to ohlasovacia povinnost (zasah do nenosnych priecok) a robi sa to na obecnom/mestkom urade. Naco ytong 150? staci 100.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem velmi pekne, neviem ja sa napriklad v ytongoch nevyznam vobec, pytali sme sa s priatelom kamarata ktorry z ytongu stavia dom, ale potrebovali by sme skor niekoho kdo sa do toho lepsie vyzna, netusila som ze existuje este tensi ytong, vedel by si mi aj povedat pribliznu cenu?
Odpovedať
Existuje aj 7,5cm a aj 5cm, kedze tam vsak budete vesat kuchynske skrinky, dajte 10cm. Cena toho ytongu(kludne pouzite na to aj porfix-je lacnejsi) je vzhladom k ostatnym nakladom pri prerabke uplne zanedbatelna.
Odpovedať
Profilova fotka
Super akurat sa ma priatel pytal ci ten 10 cm ytong urdzi tu linku ... dakujem toto su uzasne informacie .. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@wikimon treba vrchné diely zaklinovať - zrezať zošikma a nabiť do seba. taktiež treba stenu kotviť na bokoch aspoň v 4 bodoch - pomocou oceľových L profilov
Odpovedať
ja pridam svoju skusenost s porfixom vs ytong, porfix je mozno o nieco lacnejsi ale aj mensi ako ytong, omietka na porfixe casom praskla, poradili mi ytong a odvtedy nic, tak pouzivame len ytong, je vacsi, tym padom menej spojov a je aj rozmerovo presnejsi... mozno som mal len smolu ze som kupil vlhky porfix... kotvenie pomocou L profilov odporucam, jak do steny tak aj do stropu, pokial pojde sadrokarton, tak aj ten to spevni... staci pouzit kombinaciu 10cm a 7,5cm hrubky, otazne je ako to budes prerabat a co v tom mure bude, voda, odpad, elektrika, vacsinou sa to seka aj z jednej strany od kuchyne a aj z kupelne, takze opatrne s drazkovanim aby ste zas nepreburali stenu... kuchynsku linku 10cm porfix bez problemov udrzi, staci pouzit spravne hmozdiny urcene do porobetonovych tvarnic pripadne vyuzit zavesnu listu a na nu sa da takisto bez problemov vesat kuchynska linka...
Odpovedať
Profilova fotka
@wikimon Ahoj, ja si dovolujem ti odporucit dat Ytong 15 na priecku, do ktorej sa bude zasekavat odpad a vodoinstalacia, teda ta stena, kde sa bude vesat umyvadlo. Na ostatne staci Ytong 10 alebo aj 7,5. Na bytove jadra sme specialisti, pytaj sa nas v pripade potreby :;-)
Odpovedať
zunastudio co tak dat 30 ytonk? nezmysel staci 10 az az
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj po dlhom case som spat este stale to nemame premyslene len sa to snazime vsetko scitat do kopy kolko by nas to vyslo a preto mam na vas jednu otazku lebo na internete hladat ceny obkladov a dlazieb je kataastrofa ... tak prosim vas aka je priblizna ccena obkladov a dlazieb za jednu tu obkladacku a jednu dzadicu? DAKUJEEM
Odpovedať
@wikimon cena jednej obkladacky a jednej dlazdice? To sa nepredava na m2? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme som sa pomylila ano za m2 .... :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wikimon a s cim mas problem? Ved kde to ponukaju na predaj, tak tam su aj ceny, ci nie?
Odpovedať
Profilova fotka
no s tym mam problem ze by som chcela vediet nejaku orientacnu cenu taku normalnu za kolko sa asi daju kupit take celkom slusne kachlicky ... lebo si to chceme s priatelom predbezne vypocitat kolko nas to vinde ...
Odpovedať
Kupis od 10 do 15 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@wikimon Ak chceš vedieť približnú cenu vyhraď si hodinku a choďte na návštevu do kúpeľňového štúdia. Tam im povieš akú máš predstavu a v akej cene a oni to s Vami prejdú a s radosťou vypracujú nezáväznú cenovú ponuku za všetok materiál + poradia aj v ostatnom. To všetko máš zdarma a zaberie to menej času, ako dni strávené na internete... Potom oslovte firmu, alebo majstra, ukážte mu, čo zhruba chcete a oni Vám nacenia prácu. A máte predbežnú predstavu, koľko peňazí cca bude treba. Ak chceš podrobnejší postup ako na to, stiahni si môj eBook.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?