Oranzove flaky

Ahojte, 4 mesiace bývame v byte kde su spravené nové rozvody vody (v byte plastove) a v sprche sa nám zafarbuju silikon a špáry do oranžová. Je to tým ze voda je príliš napr. zelezita? Dá sa s tým niečo robiť? Dakujem
Odpovedať
Len doplním, že ide o problém len v sprchovým kúte. Inde žiadne flaky nemáme (wc, umývadlo, drez).
Odpovedať
Profilova fotka
@peter3193 to znamená tvrdú vodu, je to vodný kameň a áno je taký oranžový
Odpovedať
@peter3193 Savo to vybieli. Skúste však najprv niečo "light", napr. tekutý prášok, neskôr kyselinu citrónovú a hubkou alebo kartacikom jemne podrhnut. Až keby nezabralo, tak niečo silnejšie. Možno sa takým štandardom stane prípravok do kúpeľne na vodný kameň.
Odpovedať
@sandria ďakujem za odpoveď 🙂. Umyť to zo silikonu ide bez problémov, len tie špáry nejdu tak pekne docistit
Odpovedať
@blacksr ešte otázka, pred nedávnom sme spravovali trúbky v stupacke lebo netešil a unikala mi tam voda, mal som aj stenu vedľa za posteľou mokru. Teraz keď to vysycha vidím tam tiež taky do oranžová povlak. Na stene to asi nie je kameň. A na pleseň to tiež nevyzerá.
Odpovedať
Prikladám foto
Odpovedať
Skus na to pouzit savo na plesne - malo by to pekne vybielit
Odpovedať
@peter3193 na tú stenu by som isto dala to Savo na plesne, alebo niečo podobné. Tam sa ti to môže podľa mňa aj po čase niečo ukázať, tak aspoň takto to ošetriť nebude na škodu.
Odpovedať
Profilova fotka
mne na toto zakazdym pomahal ocot, pripadne kyselina citronova. tam niekde v rohoch, mi to slo dole tazsie, tak vtedy muselo prist na rad Savo 😄 ale zislo to s nim pekne.
Odpovedať
@slawka333 aj keď to pleseň nie je? Nie je to len fľak po tom zeleze co obsahuje voda ze by sa to časom premalovalo ked to úplne vyschne? (Zatiaľ týždeň čo to mam spravene)
Odpovedať
Profilova fotka
@klopatka ja nechapem, akoze vela ludi hovori o octe, ze im pomohol fakt ze na kadeco, ale mne zatial nepomohol vycistit nic 😄 neviem, co s nim robim zle alebo mam nejaky zvlastny druh octu alebo co 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?