Je Ytong a Porfix vhodný na vybudovanie jadra bytu?

Ahojte vsetci. Este pred dvoma tyzdnami by som nevedela, co je to ytong a pokojne by som uverila tomu, ze je to novy korejsky model auta :))) kupili sme byt a chystame sa ho prerabat. Kedze sme na uplnom pociatku a nemame ziadne skusenosti. Musime vyburat stare umakartove jadro a postavit nove. V beznych rozhovoroch s priatelmi nam spominali tieto dva materialy-ytong a porfix. Chcem sa opytat, ake su vyhody kazdeho z nich, ktory je lepsi na vybudovanie bytoveho jadra, pripadne ci maju nejake nevyhody....pre ktory material by ste sa rozhodli?? Vopred dakujem za cenne rady :))
Odpovedať
my sme prerábali byt a jadro sme murovali z ytongu, a teraz staviame dom a tiež z ytongu-takže ja som za ytong
Odpovedať
no my mame dom z ytongu. keby sme sli este raz stavat asi by sme za rozhodli pre ytong zas.
Odpovedať
uricte Ytong...jedina vyhoda porfixu je jeho cena..ktora ale pri stavbe bytoveho jadra nehra absolutne ziadnu rolu.. Porfix je riadny humus, je vyrabany z popolceka. Ytong je prirodny material, urcite priaznivejsi pre byvanie.
Odpovedať
akvi ... oba su to porobetony, to, ze si jeden napise na stranku, ze su prirodne je pekne, ale aj tak je to rovnaky humus ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@valioci My sme tiež Ytong použili na murovanie jadra. Odporučili nám ho hlavne pretože je presnejší. Tým pádom ti netreba tak vyrovnávať steny ako pri porfixe.
Odpovedať
@zuzimao a ostatni, dakujem za odpoved. takze teraz zvolime ytong. no je to len prva vec, s ktorou mame dilemu, predpokladam, ze tych otazok bude este velmi vela :) :-p
Odpovedať
ak by som isiel murovat jadro v byte riesil by som to urcite lacnejsou verziou a to porfixom ytong budes davat zbytocne.
Odpovedať
lacnejsi ako ytong je solbet.vyroba v PL, inak identicke ak nie lepsie parametre,a cena lepsia- solbet.sk tusim bola stranka
Odpovedať
to pocujem prvykrat o tom solbete..... a je to porovnatelne kvalitou s dvoma predoslymi materialmi?
Odpovedať
Ja mám jadro z Porfixu obalené do sietky, lepidla a omietky s obkladom a zatiaľ nesvietim :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
My sme najprv o inej možnosti ako stavať z Lambdy nerozmýšľali, ale nakoľko ceny hýbu svetom, nakoniec ideme stavať z Porfixu 300 mm + zateplenie 15 EPS. Všetci známi čo stavali z Porfixu boli veľmi spokojní, nedrobil sa vraj ako kedysi a to, že vraj je vyrobený zo škodlivého popolčeka je tak, že jedna baba povedala.... :-N Keď sme týmto argumentovali, náš projektant nás vysmial, vraj sú to len fámy. Navyše nám v stavebninách dali na porfix zľavu do konca júna 30% z originálneho cenníka takže nie je nad čím rozmýšľať x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?