Hrubka steny na bytovom jadre

Ahojte, chystame sa prerabat bytove jadro a zaroven zvacsovat kupelnu na ukor chodby. MOja otazka je, aku hrubku steny dat v casti medzi kupelnou a WC kadial sa budu tahat vodovodne rury a bude tam upevnene umyvadlo. Druha otazka je, aka by mala byt hrubka steny, ktorou sa zvacsi kupena do chodby a budu v nej vlozene len zarubna s dverami. Buse stacit 7,5 alebo je treba aspon 12,5? Dakujem
Odpovedať
Medzi kupelnu a wc staci ked das 10cm ytong a na chodbu ti staci 7,5 cm.
Odpovedať
@cleo02 Ahoj neviem ako máš riešené jadro. Ja som dával do chodby 10cm ytong a na ostatné steny 7,5cm. Na vodu ti to bude stačiť. A už máš 3D návrh ako by to mohlo vyzerať? Ja som si ho robil sám a veľmi to pomohlo, v exel tabulke som si urobil zmenšeninu a rozrátal som si spotrebu ytongu a aj dlažby. Potom som si urobil malý model s kartónu a murár bol celý unesený, že také niečo vidí. Veľmi to uľahčilo prácu. Ešte si daj záležať na hydroizolácií v kúpelni a aj na dobré odvetranie. Ak tam máš stupačky tak si daj väčšie revízne dvierka a nezabudni na čistiaci prepad ak budeš mať sprchový kút. Keď budeš riešiť ventiláciu daj si flexi rúru do šachty so sklonom aby sa ti skondenzovaná voda nvracala späť cez ventilátor do kúpelne.
Odpovedať
@blackomt ahoj dakujem za rady, aky velky revizny otvor by mal aspon byt? vizualizaciu este nemam hotovo, pracuje sa na nej.
Odpovedať
@cleo02 Revízne dvierka mám 600x800 kovové biele.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?