Ako zmestiť do panelákovej kúpelky vaňu aj kút?

Profilova fotka
Dobrý večer, sme rozhodnutí prerobiť jadro a chceli by sme do kupelky vanu aj sprchový kút. To by ani nebol problém keby miery kupelne neboli 160*160 cm a záchoda 85x120, keď odrátam stupačky.Na nete som nasla podobne ale zial tam nie sú miery. Neviete mi pomoct, kde by som sa na to mohla opýtať? http://img.bleskovky.sk/mojdom/119757... /alenka v kupelni napadov
Odpovedať
Profilova fotka
hazel, jednak, podobných témat tu je už víc. A jednak, záleží na tom, jeslti chceš koupelnu uchovat oddělenou od záchoda nebo to mít společný. Pokud společný, máš víc prostoru. My jsme měli prostor cca stejnej, mrkni ke mně do alba, jak to dopadlo, žekla bych, že velmi dobře. Sprchovej kout nemáme a mít nebudem, ale koupíme si časem sprchovací zástěnu, která nám ho nahradí. Navíc máme vanu, jejíž roh se dá použít jako sedátko. Držím palce a přeju hodně fantazie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, pridala som fotky ako si to predstavujem---
Odpovedať
Profilova fotka
hazel, tak si najeď třeba na dipro.cz, kde je plánovač koupelen (další je třeba na stránkách Sika) a zkus si to, jestli ti to vyjde. Není nic jednoduššího :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tu stránku som si už dala do záložiek, určite to tam skúsim.. díky
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Mno, to jsem teda zvědavá, jestli se ti to povede. Já jsem tam nacpala vanu jen 120 cm a i tak to bylo dost na knap. Změř si, jestli díra, do který je koupelna vsazená, není náhodou větší. My jsme takhle získali skoro 15 cm na šířku a tuším 10 na hloubku. A to už je pak znát.
Odpovedať
Hazel - ahoj, mě osobně to přijde hodně natěsno... :-N A můžu se zeptata , jak velký máte byt? V ČR je totiž dáno, že byt 3+kk a větší musí mítt oddělené WC od koupelny ;-) A také nevím, jaké máte ty obvodvé zdi, ale počítej s tím, že pokud v té zdi povedou od jádra instalace (k pračce, k umyvadlu), tak by měly být 150mm ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hazel, ta kupelna v tvojom albume ma minimalne rozmery tak 180x180 (len kupelna), wc asi tych 80x120. oproti 160x160 je to o dost vacsie... my sme mali taku kupelku a teda vanu aj sprchovy kut si tam neviem predstavit. jedine, ze by vana bola sedacia, ale to uz je o niecom inom. my sme teda nechali oddelene wc, ale do kupelne sa zmestila potom akurat tak vana a umyvadlo, dokonca ani ziadna skrinka, max. tak regal pod umyvadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
no, kúpelňu by sme vedeli zväčšiť na 160x180, odobratím z chodby, takisto záchod by sme vedeli zväčšiť z oboch strán, zajtra pridám nákres
Odpovedať
ahoj hazel pozri si moj album z 25.septembra,na niekoľkých fotkách je vidieť ako sme rozšírili jadro o skoro 90 cm smerom do predsiene.Chce to však aspon takú predsien ako máme my.vaňu mám 170-ku,ale keby sa dala menšia bolo by to možné riešiť aj so sprchvým kútom.My sme ho však nechceli.Ivan 3
Odpovedať
Profilova fotka
vyzerá to super , aj ja som rozmyšlala ubrať z predsiene ale naša je len 180 široká a 345 cm dlhá. Ako sa vojde do bytu hned napravo je kupelna a potom wc. Chodba sa potom točí doprava a tam je potom kuchyňa. Podobne ako u vás, ale z kuchyne je potom izba na druhú stranu. Ako som už písala zajtra skúsim nahodiť nákres a potom to bude ľahšie predstaviť si
Odpovedať
Ja som zas mal predsieň dosť veľkú,ale kuchyňa musela ostať na centimeter rovnaká ako pôvodná,pretože tam som dával robiť kuchyňu na mieru.Dvere do kúpeľne pôvodne z predsiene som presunul do chodbičky do kuchyne.Kúpeľňa dostala uplne iný charakter.Ľuďia,ktorí to u nás vidia sú uchvátení.Medzitým sme sa však rozhodli pre dom,takže niekoľko skúseností z prestavby uplatníme s mojou milovanou aj tam.Držím palce ,nech to pekne naprojektuješ,vždy sa dá niečo vymyslieť.ivan3
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mozno nasa prestavba jadra nesplna tvoje parametre (mat aj vanu aj sprchovaci kut), ale my sme s nou spokojni :-) . Takze tu je inspiracia: povodny stav jadra bol nasledovny, z vchodovych dveri boli nalavo najprv dvere do kupelne, vedla nich dvere na wc a vedla chodbicka spajajuca chodbu s kuchynou – ta pre nas predstavovala hluchy priestor a rozhodli sme sa ju zrusit. Do kuchyne sa teraz chodi cez obyvacku a kuchynska linka je dlhsia o sirku chodbicky. V povodnej kupelne bola oproti dveram vana a vedla nej na stene spolocnej s wc umyvadlo. Rozmery boli asi podobne ako u vas, predpokladam, ze architektura jadra je rovnaka asi vo vacsine bytov postavenych v 70. rokoch. My sme zrusili priecky medzi kupelnou a wc a wc a chodbickou do kuchyne. Povodne wc teraz sluzi na vstup do kupelne. Zamurovali sme dvere do povodnej kupelne a na ich miesto sme dali umyvadlo, wc sme „prelozili“ na miesto vane a nova vana (klasicka) si nasla miesto v povodnej chodbicke do kuchyne. V chodbe nam pribudla cast priecky ma mieste chodbicky do kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
jasada, přiznám se, že mi selhává fantazie, zkus prosím přihodit do alba nákres původního a nového stavu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
na vasom by som si najprv zobrala podorys bytu a rozmyslala ako zvacsit kupelnu.. nasa mala povodne rozmery 140 x 140.. teraz mame aj vanu aj sprchovaci kut, len sme museli spojit kupelnu so zachodom, co nam az tak neprekaza, ale u niekoho by to bolo neprijatelne.. a zrusili sme chodbicku do kuchyne a ubrali aj zo vstupnej chodby.. az potom by som uvazovala nad tym co kde umiestnit.. aj na stranke mojdom je vela napadov, mozes sa inspirovat, ale je to velmi individualne..
Odpovedať
Profilova fotka
pridala som pôdorys nášho bytu, takto sa to dá lepšie predstaviť.... z kuchyne neviem ubrať, je robená na mieru asi pred 5 rokmi Umakart je komplet okolo celeho jadra. Nakoľko priečky z betonu nechceme búrať, jediné čo ostáva je ubrať z chodby tak veľa ako sa len dá. Pri vchode naľavo je kotol s ohrevom vody, nakoľko máme vlastné kúrenie.
Odpovedať
hazel, skus to co som dala do albumu
Odpovedať
Profilova fotka
cokobebe, je to super, tá 2 zhora to by bolo naše, ale žial opačne je záchod a kúpelna, keby boli tie stupačky pri stene, dalo by sa spraviť viac variácii, ale kedže sú v strede bytu, je to obmedzené
Odpovedať
Profilova fotka
neviete mi poradiť , kde kúpim takéto obkladačky/mám v albume s otáznikmi ???/, a aký majú názov?
Odpovedať
Profilova fotka
hazel: pozri IP
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
vytrvat, speciálně pro tebe. U téhle firmy si dej pozor na vše! Jsem od nich měla návrh, rozpočet realizace a cca týden před podepsáním smlouvy mi to zrušili s tím, že to pro ně nebyla kompletní zakázka. Nechtěla jsem od nich elektřinu (tchán je elektrikář), kuchyň, podlahy a malby - jsou nehorázně předražení. Nicméně mi nic neřekli, když jsem to říkala, že tohle od nich chtít nebude, tak i tak jim nevoněla zakázka za 200tis! Pro mě tahle firma dost nesolidní a drahá, takže v důsledku jsem ráda, že nám to dělat nebudou! Nápady mají dobrý, to jo, ale to je tak vše!!!!!!
Odpovedať
to alenka83: děkuji za upozornění
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
zkuste: http://www.facebook.com/home.php?#!/p...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?