Ako zakryť starý umakart v kúpelni?

ahojte.chcem sa s vami poradiť.chceme prerobiť kúpelňu,ale chceme ponechať umakart.resp.nie chceme,ale musíme,lebo nemáme toľko peňazí.takže kupujeme len novú vaňu a umývadlo.ale ten umakart je hrozný.neviete mi niečo poradiť ako ho ,,zakryť,,?v predchádzajúcom byte sme mali umakart olepený tapetou.dá sa to aj omaľovať.existuje aj nejaké iné riešenie?okrem týchto dvoch?prípadne máte nejaké foto vašej kúpelne,kde bol ponechaný starý umakart? som vďačná za všetky nápady
Odpovedať
Na umakart nalepit obklad. Alebo existuju specialne nastreky v roznych farbach...
Odpovedať
@majitom aj nad tým som rozmýšľala,ale bojíme sa,že nám obklad spadne.máme už na ňom totižto novú kuch.linku a ešte na to dať aj obklad?udrží to všetko?
Odpovedať
Tak sa mi zda, ze Duvilax je aj ako lepidlo na obklady a tiez urcite existuju lepidla aj take v tych vytlacacich tubach, ktore by to v pohode udrzali. Ked sa odmasti povrch tak to musi chytit. My taketo cosi ideme tiez riesit, len najradsej by sme ten umakart rovno zrusili a vymurovali jadro len peniazky nam chybaju.
Odpovedať
@lmartin ale ja sa skor bojím,aby nám ten umakart,,nespadol,,lebo predsa len je to váha celé to všetko udržať-novú kuch.linku a ešte aj kachličky
Odpovedať
umakart ako taky nespadne, kachlicky pokial su dobre nalepene tak tiez nespadnu. A ked uz mate zavesenu kuchynsku linku, mate v nej veci, cize linku pouzivate a doteraz nic nespadlo tak tie kachlicky to uz udrzi. Bolo by ine keby ste dali na druhu stranu linky neviem aku tazku vahu, ale kachlicky su iba rovnomerne rozlozena homotnost na velkej ploche a nakoniec tie nalepene kachlicky ciastocne dokonca vystuzuju resp. spevnuju umakart. Nebal by som sa toho.
Odpovedať
Možná bych vám mohla přispět radou. Slyšela jsem o materiálu kerlite. Hledala jsem ho na internetu a našla na www.kerlite.cz. Jak jsem se tam dověděla, dá se rekonstruovat bez bourání, můžete jej lepit přímo na původní podklad, je to materiál tenký a mohlo by to být to, co právě hledáte. Dodává se ale ve velkých formátech, ale snad by se měl dát přizpůsobit Vašim podmínkám. A podle obrázků to vypadá moc hezky. Třeba by to bylo řešení pro Vás.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Chcela by som sa opytat, ci je jednoduchsie aj lacnejsie dat na umakart napr.sadrokarton alebo radsej vsetko zburat a vymurovat nanovo? Mate s tym niekto skusenosti?
Odpovedať
kedysi sa to prekryvalo korkom ako si pamatam..
Odpovedať
@miusa v lete minuleho roku som prerabal jadro - byt som kupil a povodne som to chcel nechat tak. ale po blizsom badani som zistil ze kovovy ram ktory drzi jadro tam kde ma byt je na niektorych miestach totalne prehnity, napodobne aj jadro - ked sa dlksie nevetralo bol v byte citit zapach - pri burani som zistil ze z jadra. takze za mna - vsetko vsetucko von - do posledneho kuska. ten smrad mam doteraz "v nose" a neviem sa ho zbavit.
Odpovedať
@malydom vdaka. mno, uvazujem nad co najjdednoduchsim a najlacnejsim riesenim. so ziadnym zapachom ja problem nemam, aj ak sa dlhsie nevetra. asi to nie je v az tak zlom stave :-), tak uvidim..
Odpovedať
@miusa sadrokarton je určite lacnejšie aj rychlejšie riešenie ale da sa aj priamo umakart obkladať.
Odpovedať
@jozef74 dik, a mam dalsiu dilemu :-D. a v com by bol nejaky zasadny rozdiel medzi sadrokartonom a obkladom (na umakart)?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Sadrokarton musíš obložiť aspon tam kde bude kontakt s vodou.Čiže sadrokarton + obklad ale da sa aj bez sadrokartonu.
Odpovedať
@miusa tak to si zozente bud dake samolepiace vodeodolne tapety alebo strasne lacne a obklady a nalepte ich na to. umakartove jadra maju v drvivej vacsine zivotnost za sebou. u rodicov este 2 roky dozadu bolo vsetko ok. no minuly rok sa zacalo jadro akosi krutit, na niektorych miestach vyduvat a smrdiet. je zbytocne dotoho teraz tlacit akekolvek peniaze - radsej ich usetrit a dosetrit na koplet vymenu jadra. a sadrokartonove jadro - nikdy by som to nechcel. aj ked som nat tym tiez uvazoval. ta cena oproti murovanemu az taka priepastna nieje - ale budete si buchat hlavu o ten sadrokarton ked vas ktosi vytopi. takze nasetrit na murasa a porfix. vsetko von aj s rozvodmi - moje 2x2m ma stalo aj s vydlazdenim 15m2 plochy + obklady a lacna sanita - ta sa da vymenit aj dodatocne, pokial nieje pod obkladom alebo geberit - cena cca 3500€ ale myslim ze by sa dalo aj lacnejsie.
Odpovedať
@terina25 svokrovci tak v byte kde byvame lepili aj v kuchyni a aj na linke ....30rokov to vydrzalo az teda nato ze v kuchyni zo spodu par obkladaciek uz opadalo ale medzi skrinkami to drzi. V kupelni perfektne. Myslim ze dnes by mali bit aj kvalitnejsie lepidla takze sa obkladu neboj. Nam to zatial az tak nevadi budeme prerabat a potom pojde aj umakart dolu
Odpovedať
@malydom suhlasim umakart urcite by som dala dolu nam to sice drzi ale bude to treba opravit lebo nam stupackou lezu mravceky a cestuju z kuchyne do kupelne a spat. Ludia co maju jadro vymenene mravce uz nemaju a to je este ok. Lebo suseda z oproti cinziaku hovorila ze im stupackou chodia aj potkany no fuuuuj
Odpovedať
@gajdosovam :-p :-p inak suhlasim. ak na to nemate, tak rok posetrite a cele prec. pekne z ytongov vymurovat a hotovo. nemusite pri tom menit celu sanitu atd. ak aj ta nieje 30 rocna.
Odpovedať
ja mám kupelnu zo sadrokartonu už 5ty rok a som s ním nadmieru spokojná x-) x-) u nás v paneláku ich máme viacerý nie je to lacnejšie ako murované =-) z vytopenia sa nebojím suseda trošku vytopilo a čuduj sa svetu sadrokartom to prežil :-)
Odpovedať
najlacnejsie je to obyt umelohmotnym obkladom SAIDING su tam rozne farby,vyzera to pekne a elegantne lahko sa umyva .Ked tak sa ozvyte poradime
Odpovedať
Profilova fotka
@terina25 ano existuje! kolko m2 tam máte?
Odpovedať
ďakujem všetkým za odpovede.nakoniec sme to poriešili tak,že sme kúpili obladačky a nalepili na umakart.vyzerá to krásne.dúfam,že to aj vydrží :-)
Odpovedať
@bianka1 prosím ťa, koľko ťa vyšlo jadro z umakartu? Uvažujem či murovať a či umakart.
Odpovedať
Profilova fotka
@mstanley dobry ozvete sa mi ohladom toho obkladu do ip? dakujem
Odpovedať
normalne ho komplet oblož sadrokartonom je to jednoduché pekné lacné a potom na karton kludne nalep obklad! už som to robil
Odpovedať
tak ja sem dam este jeden postreh - ako som uz pisal umakartove jadro som vyhodil a nove sa vymurovalo. a teraz ten postreh - po stupacke uz 3 tyzdne lezu mravce - ku mne nezahli. nemaju kade - jediny otvor su dvierka do stupacky a ten sa da lahko odsledovat, pripadne otravit jeho okraje aby ku mne nesli.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ja som natrela balakrylom, ale nie je to ono, cim este sa da natriet?
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Poraďte mi, prosím, firmu v Bratislave, ktorá by mi oblepila bytové jadro obkladačkami. Už tam sú umývateľné tapety, ale sa začali po roku odlepovať. Celé jadro momentálne meniť nemôžem. Ďakujem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?