Sú magnólie vhodné na balkón?

Ahojte, chcela by som vediet, ci existuje moznost aj pestovat nejake mensie stromceky magnolie, ktore by boli vhodne na balkon, Predpokladam, ze asi nie, lebo asi aj pri zastrihovani stromcekov to stale zostane mohutna drevina. Ak by to ale bolo mozne a dala by sa zohnat taka magnolia, viete poradit, odkial by sa mohla dat objednat ? Dakujem
Odpovedať
Nepoteším Ťa ,ale pokiaľ viem magnólie neznáčajú strihanie a mrazy.Zabaliť ju síce na balkóne vieš, ale asi by zamrzla odspodu. No a strihanie vraj veeeľmi zle znášajú. Aj ja som mal šesť ročnú, len akosi mi ju zožral náš pes. Ale dosť sa o ne zaujímam. Na jar chcem znovu kúpiť nejakú 4-5 ročnú ktorá už aj kvitne.Ale niečo som čítal o takej rastovo menšej magnólii ktorá dorastie asi na 1,5 metra.
Odpovedať
ahoj, dodoq, dakujem , tych 1.5m znie zaujimavo. Magnolia je moj velky sen a trosku sa to bije s realitou, ze byvame v panelaku ;-). hoci by nam ju ziaden hafano nezjedol ( asi je nie len pekna, ale aj chutna ;-)), na balkon je ta klasicka magnolia privelka. No keby sa nejaka mala zmestila + by som na balkon c.2 mohla dat beztrnny cernicovy krik, myslim, uplne by mi to ( aspon mne ) vykompenzovalo pocit, ze nie som v dome, ale v panelaku ;-).
Odpovedať
Profilova fotka
sú magnólie ktoré vydržia aj naše mrazy, napr. magnolia grandiflora ale tá dorastá do veľkých rozmerov ... http://www.palmy.sk/index.php?option=... skús sa informovať tu určite ti poradia.
Odpovedať
Aj moja vydržala v zime v pohode, len som ju obalil jutovinou, ale keď už boli listy a neskoré jarné mrazy jej šľahli tak celý rok bola škaredá. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
magnolia grandiflora vydrží celý rok bez potreby obaliť ju máme ju na záhrade celý rok vonku a je krásna ... keď nájdem foto prihodím ho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
našla som zatiaľ len fotku zo dňa keď sme ju sadili takže nič moc ...
Odpovedať
Profilova fotka
a za magnóliou je figa ktorá nám tiež vydrží bez zazimovania celý rok a rodí 2x do roka :-) :-)
Odpovedať
dakujem ;-), idem hned pozriet tu webovu stranku. Vidis, nad figou som nikdy ani neuvazovala, kedze mi to prislo ako velmi teplomilna rastlinka. skor som pocula, ze na juznom slovensku sa velmi dobre dari mandliam ( traba mizsky a zensky stomcek ;-)).
Odpovedať
Profilova fotka
nie je za čo :-) :-)
Odpovedať
http://zahradkar.pluska.sk/zahradkar/... Skus si toto precitat, mozno budes mudrejsia...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?