Najskor zabradlie potom poter?

Prosim o radu, chceme zhora kotvene zabradlie, dat ho do betonu a potom poter a izolacia alebo opacne. Stretli sme sa s roznymi nazormi na to. co je spravne? Dakujem vopred za odpovede.
Odpovedať
Najlepsie je zabradlie kotvit priamo na beton prievlacnymi kotvami m10,poterom stlpiky zabradlia zalejete a to je vase plus zabradlie budete mat o to pevnejsie,nezabudnite k dlzke stlpika pripocitat vysku poteru aby bolo zabradlie dost vysoke.
Odpovedať
Profilova fotka
@pigi22 neviem teda presne o ake zabradlie sa jedna, ja som na shodisku vynechal pred poterom cca 10x10cm aby som mohol neskor kotvit priamo do betonu.
Odpovedať
Ide o klasické zábradlie kotvené zvrchu. Nie je mi však jasné či je možné kotviť zabradlie do balkonového betonu ešte pred izoláciou a poterom. Majster tvrdí, že sa to dá až po realizácii poteru a izolácie. Vrtať však je možné najviač 5 cm dieru, inak dojte k porušeniu izolácie. To sa mi však zdá na kotvenie zábradlia málo.
Odpovedať
Profilova fotka
Majster bude asi na THC,... Zabradlie je najlepsie kotvit z cela balkona, aby ste nenarusali hydroizolacnu vrstvu. Ak sa rozhodnete pre kotvenie zvrchu, kotvite do betonovej konstrukcie balkona, nasledne realizujte spadovy poter a po jeho vyzreti hydroizolacnu vrstvu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?