Finalizácia balkónu

Máme postavený veľmi podobný dom ako je na fotke. Nevieme ako dorobiť balkón. Je potrebné dať na betón ešte styrodur/polystyrén a potom znova betón aby sa zamedzilo tepelnému mostu v miestnosti pod balkónom? Dáva sa na balkón nejaká okapová lišta?
Odpovedať
Profilova fotka
@jvlo tiez sa to chystam robit. planujem dat zvrchu styrodur asi 3cm (viac nevyjde), na to poter 6 cm. ten premyslam natriet tekutou hydroizolaciou, po rohoch s murivom nalepit hydroizolacne pasky, a dat dlazbu. pod dlazbu okolo balkona sa prichyti okapova lista. vynechal som este nieco?
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 ak to je jediná TI na terase, tak by som oželel pár € a dal 10cm styrodur a 2cm cetris dosky, HI a dlažbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 aj to je dobre riesenie, vdaka za tip
Odpovedať
práve teraz sme robili balkón a dávali sme 8 cm xps do lepidla, na to sklolamin.mriežku do lepidla, potom spádový betón (balkónový poter), na to hydroizoláciu dvojzložkovú Murexin. Pod hydroizoláciu išiel balkónový okap. Samozrejme dookola tesniace pásky. Nakoniec dlažba. Bola to neskutočná babračka, ale máme pod balkónom izbu tak sme sa vyhrali ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupka aku hrubku spadoveho betonu ste davali? @jan45 ak planujem dat velkoformatovu dlazbu z prirodneho kamena hrubky 2 alebo 3 cm, 90 x 45 cm, treba mi davat tie cetris dosky? Odporucaju mi dat len styrodur, na to sietku a na to priamo polozit kamen.
Odpovedať
@johny18 okolo 1,5-2 cm
Odpovedať
Profilova fotka
Ak na tepelnú izoláciu na balkóne niekto odporučí spádový poter 1,5 až 2 cm, odporúčam podať trestné oznámenie, pretože to je naozaj na prokurátora.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb z akeho dovodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 to je dobré riešenie, tam cetris netreba.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si nájsť min. návrhové hrúbky plávajúcich, alebo samonosných poterov v normách, príp. odporúčaniach výrobcov.
Odpovedať
@johny18 aplikačná hrúbka spádového betónu-alebo balkónového poteru je uvedená aj na balíku, myslím že je tam uvedené od 1-10 cm. Ja som uviedla akú najnižšiu hrúbku sme dávali my. Prípadne sa skús poradiť v stavebninách.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?