Čo s vonkajšími roletami pri zatepľovaní bytového domu?

V najbližších dňoch nám budú zateplovať dom. V pokynoch, ktoré sme dostali, je uvedené, že musíme demontovať vonkajšie rolety, sieťky, markízu .... Budú použiteľné pôvodné rolety, sieťky, markíza ? Ak áno, máte niekto kontakt na osobu/živnostíka, ktorý by mi ich vedel demontovať, prispôsobiť a namontovať späť ?
Odpovedať
Napr. sieťky ti prispôsobí každý výrobca (sieťok), vonkajšie rolety...to je už horšie, ale dajú sa namontovať naspäť asi tak, že ich budeš ovládať pri otvorenom okne. U nás to tak majú urobené susedia, aby nemuseli vŕtať do plastových rámov. Otvoríš okno a pootočíš či vytiahneš roletu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Pokial mas okna s integrovanymi roletami odmontovat ich nie je vlastne ani mozne. Tieto rolety su hlinikove s polystyrenovou vyplnou a su sucastou ramu (je mozne ich doplnit aj motorcekmi SOMFY) Predpokladam, ze to nie je tvoj pripad. Ak mas rolety, ktore su len primontovane k ramu problem urcite nastane - uz len z dovodu, ze po zatepleni sa vlastne zmenia rozmery a stara roleta sa tam jednoducho nezmesti. Tieto rolety je nutne demontovat pred zateplenim aj z dovodu, ze maju nizsiu zivotnost, ako samotne zateplenie. Ak by ostali a neskor by sa demontovali ... zateplenie by uz nebolo kompaktne. (na obrazku su vstavane rolety s motorcekmi SOMFY - zatahuju sa automaticky pri zotmeni, silnom vetre a dazdi, pripadne sa zapina "dovolenkovy" rezim ... nabudzuju dojem, ze byt nie je prazdny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?