Prekvapivý trend: Každý byt je nafukovací

3. mar 2014

 

Možno aj váš byt je oveľa väčší, než sa vám doposiaľ zdalo. Stačí ho len s pomocou šikovného odborníka na bývanie „prifúknuť“. O tom, že to ide, sa presvedčila majiteľka malého bytu v paneláku z päťdesiatych rokov, ktorá pôvodne chcela navrhnúť len kuchynskú linku do malej kuchynky.

V päťdesiatych rokoch minulého storočia sa na výpravnosť a krásu bývania veľmi nedbalo. Keď už sa nestavali priamo takzvané kolektívne domy, kde človek nemal ani svoju kuchyňu a kúpeľňu, budovali sa malé byty pre ľudí, ktorí mali väčšinu času tráviť v práci, na brigáde alebo na schôdzi.

Presne tomu zodpovedá byt, ktorý dnes navštívime. Dve malé miestnosti pre rýchly odpočinok, a potom rýchly návrat do pracovného a spoločenského života – taká bola filozofia tohto bývania. Dnes od svojho bytu očakávate oveľa viac. A našťastie existujú odborníci, ktorí vám vo vašom očakávaní vedia vyjsť v ústrety.

Od okna k oknu osem metrov

Architekt spoločnosti Oresi, najväčšieho českého predajcu kuchýň, ktorý má trinásť predajní aj v Slovenskej republike, pripravil premenu malého bytu so zastaranou dispozíciou na zaujímavé a príjemnou energiou nabité bývanie. Prepojil všetky priestory bytu tak, aby jedna časť druhej vždy pridávala na veľkosti. Medzi kuchynkou a izbičkou čiastočne odstránil priečku a získal jeden priestor, ktorého dĺžka, pri takto malom byte dosiahla gigantických osem metrov. Navyše využil to, že uprostred stien vzdialených osem metrov sú proti sebe umiestnené okná, z ktorých vidieť priamo do priľahlého parku. Takže sa tu človek cíti, akoby bol v úplne otvorenom priestore.

Pocit rozľahlosti umocňuje dezénové a výškové zladenie podláh, čím vzniká pocit, akoby tento priestor nikde nekončil – buď vychádza oknom von alebo pokračuje za roh. Farebné a pocitové zladenie nábytku v kuchynskej a obývacej časti, nadväzujúce osvetlenie a premyslené farebné zladenie stien v celom byte obklopilo obyvateľov bytu citlivým konceptom atmosférického bývania.

Obrázky hore: Grafický návrh ukazuje budúce riešenie priestoru a pre každého z vás je v Oresi zadarmo

 

Pôvodne len malá linka

Majiteľka bytu pôvodne prišla do kuchynského štúdia Oresi s trochu nesmelou prosbou, či by sa do jej malého kútika vošla aspoň nejaká linka. Návrhári so skúsenosťami z tisícov rôznych realizácií jej obavy nezdieľali. Predovšetkým ale ponúkli, že vyriešia celý priestor bytu, ako sme už opísali vyššie. Pokiaľ ide o samotnú kuchyňu, navrhli, že z jej najväčšej slabiny spravia prednosť. Do trochu pretiahnutého tvaru miestnosti pripomínajúcej slíž, postavili dve linky oproti sebe a získali mimoriadne množstvo pracovnej plochy aj úložného priestoru. Ulička medzi linkami je tak akurát, aby sa v nej kuchár alebo kuchárka mohli dobre pohybovať a pritom mali všetko poruke. Biely dezén lesklej kuchyne Oresi Pulita opticky priestor ešte zväčšuje a dodáva mu pozitívny výraz.

Obývačka od Taliana

Pripojený obývací priestor navrhol architekt s využitím modulárneho nábytku Creativo, ktorý v Oresi vytvorili spoločne s talianskym dizajnérom Andreom Capovillom. Tento elegantne poňatý nábytok preberá dezény kuchýň Oresi a umožňuje tak dokonale prepojiť atmosféru kuchyne s ďalšími časťami bytu. V našom prípade sa uplatnili zásuvkové moduly s módnym bezúchytovým otváraním. Odborne sa tento systém nazýva push, slovensky by sa dalo povedať „stačí len zatlačiť.“ A príjemne neformálnu náladu priestoru dotvorili relaxačné vaky Freebag taktiež z ponuky Oresi.

Kúpte teraz kuchyňu historicky najvýhodnejšie

Nakoniec to jediné, čo zostalo v tomto byte malé, sú ceny za celú jeho premenu. V Oresi stále platí akcia Kúpte teraz kuchyňu historicky najvýhodnejšie. K tomu naďalej poskytuje všetkým zákazníkom predĺženú sedemročnú záruku, a to zadarmo. Takisto grafické návrhy v 3D a odborné konzultácie sú v Oresi zadarmo.

V ponuke Oresi je aj rad cenových akcií na kuchynské spotrebiče. V  kuchyni sú použité atraktívne a pritom v Oresi mimoriadne cenovo výhodné spotrebiče Hotpoint. Jedinečnou záležitosťou je tiež hra Oresi vracia peniaze. V každom akciovom období vráti Oresi stovke šťastných zákazníkov aj viac než sto percent z ceny ich nákupu. Prečo viac než sto percent? Pretože v niektorých mesiacoch možno získať až štyri herné kódy, možno teda vyhrať aj viackrát a výhry sa sčítavajú. V minulom kole boli dokonca traja dvojnásobní výhercovia. Doposiaľ Oresi vrátilo svojim zákazníkom takmer pol milióna eur. Oresi teda znižuje ceny, nie však kvalitu svojej ponuky alebo služieb. Preto platí, že v Oresi teraz kúpite kuchyňu historicky najvýhodnejšie.